dissabte, 12 de maig del 2007

deTonyina fresca

Avui en la nostra visita familiar a La Boquería hem comprat diversos ingredients per a preparar un 'vermutillu' a uns amics que veníen de visita.

A darrera hora he vist bé de preu un 'estupendu' troç de tonyina fresca al que no he pogut deixar orfe sobre el gel. S'ha de ser bona persona.

Més endavant posarè les fotos i receptes dels 'vermutillus', de moment poso aquest invent de tonyina amb salsa de llet de coco amb canyella i cireres.


Com sempre amb la tonyina fresca, s'ha de fer molt poquet per a que no quedi estellosa. Si et pases de cocció ja li pots posar a la mascota, la tonyina. Jo per si de cas els meus convidats teníen alguna manía, m'he dedicat a coure a la planxa els tacs de tonyina per les 6 cares, tot i que a mi m'agrada més deixar marcades la cara superior i inferior i que en el lateral es vegi el canvi de color entre la superfície i l'interior.

Tonyina fresca amb llet de coco, canyella i cireres.

Ingredients:

- Tonyina fresca tallada en cubs
- Cireres ben madures
- Ceba tendra
- Mitja dent d'all
- Mitja llauna de llet de coco
- Canyella
- sal, oli i pebre negre
- Uns canonges per a guarnir.

El.laboració:

Tallem la tonyina en troços regulars gruixudets. Ho reservem.

Piquem la ceba tendra i la posem amb una mica d'oli ben calent, ho tenim uns segons i baixem el foc mentre afegim una mica de sal a la ceba. Ho tenim amb foc no molt fort fins que queda transparent. En aquest moment li afegim l'all tallat a làmines i li donem uns segons per a que perfumi l'oli. Abans de que es dauri i doni sabor torrat, li afegim la llet de coco, posem el pebre i la canyella (aprox 1 cullerada de café de canyella, però va a gustos) i ho deixem reduir.

Quan redueixi, ho passem per la batidora i colem per a que quedi una salsa ben fina.

Treiem l'òs de les cireres i les deixem partides en meitats. Les passem un momentet per la paella sobre una gota d'oli per a que quedin una mica toves i marcadetes.

Quan ho tenim tot llest passem a la planxa els blocs de tonyina fresca, sobre tot que no quedi seca per dins i finalment muntem el plat posant els blocs en el plat, la salsa per sobre i una cirera sobre cada bloc de tonyina.

Per a guarnir, he fet servir uns canònges amb les cireres que m'han sobrat i una vinagreta amb vinagre de xerés.



Espero que us agradi.

Salut!!

4 comentaris:

manuel allue ha dit...

Ja veig el que has fet amb les cireres. Fantàstic!

Lurka ha dit...

Fantàstica recepta Starbase. A mi també m'agrada la tonyina poc feta, crec que és com s'ha de menjar. Un dubte, la llet de coco on la compres??

starbase ha dit...

Gràcies!

Lurka, la vaig comprar al Caprabo.En tendes d'alimentació oriental també en solen tenir.

Lurka ha dit...

Ja mirare de trobar-la. Gràcies!!