dissabte, 30 de juny del 2007

deCarbassó i llagostins


Avui volíem fer servir uns espaguetti de carbassò (literalment, de carbassó) que vem veure un dia al programa de l'Arguiñana. El que passa es que la recepta de l'Arguiñana no ens agradava gens ja que estaven pràcticament posats al plat sense treballar i això no es per a nosaltres.

Aixì, que en comptes de posar-li raig d'oli hem decidit currar-nos una salseta de llagostins que francament ha fet que surès uns mil.límetres sobre terra.

La primera opciò d'emplatat no ens ha convençut gens, però a la segona (que és la que he posat a l'inici del post) si que ens hem quedat contents. Seguim d'estiu, amb plats amb base vegetal i gens carregats de greixos.


Espaguetti de carbassò amb llagostins:

Ingredients:

- Dos carbassons grossos.
- Mig kilo de llagostins.
- Dues pastanagues.
- Una ceba tendra gran.
- Un manat d'alls tendres.
- Pebrot vermell.
- Crema de llet.
- mig gotet de conyac.
- Sal, oli, pebre i alfàbrega.

Procediment:

Primer posem els pebrots al forn amb una mica d'oli i sal. Els volem escalibats i si es vol es pot perfumar amb uns allets al final de la cocció. Quan estàn fets, els treiem la pell i els tallem en juliana.

Treiem el cap i la pell als llagostins. Del cap, en treiem l'esència de vuit o nou i la reservem. La resta de cap i pells les posem en una paella a rostar amb una mica d'oli. Quan està rostadet, li posem un got i mig d'aigua i ho fem bullir deu minutets per a que el sabor passi a l'aigua. Ho colem tot pressionant per extraure tot el gust. Reservem.

En una paella, posem la ceba tallada en brunoise i la fem inicialment amb foc viu amb una mica de pebre.
Quan porta uns minuts i comença a posar-se una mica tova li afegim la pastanaga també en brunoise i finalment l'all tendre tallat petit. Ho deixem uns minuts i quan s'està quedant sense humitat i ja està una mica rostat li afegim l'aigua dels llagostins, el conyac i l'alfàbrega. Ho deixem coure fins que estigui tou.

Triturem la verdura i li afegim la crema de llet per a fer la salsa. Corretgim de sal la salsa i al final, li afegim l'essència dels caps de llagostí que havíem reservat. Això dona una potència aromàtica brutal.

Finalment, tallem els carbassons per la metitat de forma longitudinal i amb un pelador anem tallant uns 'espaguetti'. Els posem un momentet dins d'aigua bullent amb sal. Amb molt de compte, que es desfà rapidament. Ho escorrem i posem en aigua amb gel per a parar la cocció.

Finalment muntem el plat. Com veieu primer hem posat el carbassò amb llagostins al voltant. Erròni, molt millor el carbassò amb salsa a la base del plat i els llagostins a sobre.


Bon profit i .... salut!!

2 comentaris:

manuel allue ha dit...

Fantàstica recepta!. Queda apuntada (amb nota).

starbase ha dit...

Gràcies Manuel :-)