diumenge, 9 de setembre del 2007

deboletsiraim

Ahir dissabte vem fer la volteta de recerca per el mercat de la boquería. Ahir erem dos, la meva germana Laia i jo. Però d'aqui unes setmanes serèm tres, ja que la Cris (aquesta galega meravellosa) s'incorporarà regular a les nostres expedicions setmanals, perque ja formarà part del meu paissatge diari.

:)


Doncs bé, no teníem una idea inicial preconcebuda, així que vem fer moltes voltes.

Moltes.

Finalment, i després de comprovar que la botiga de pasta fresca que van obrir fa uns mesos continúa oberta (el dissabte passat ens la vem trovar tancada i ens vem temer el pitjor) també vem comprovar que és massa cara. Té tot molt bona pinta, però 18 euros el quilo de ravioli de remolatxa... és massa.
Mola poder fer-se la pasta un mateix. Fa dos anys ni ho hagués pensat.

També ens vem trovar un ex-veí de Ripollet al que feia anys que no veiem. Amb el seu fillet dins del carro. Ara viu a pocs metres de la Boquería (quina sort sempre que no sigui a tocar, massa fressa).

En fí, un matí entretingut en el que la decisió final va ser farcir una pasta fullada (amb perdò) de bolets i raim. Acompanyant, una salsa pura (sense crema de llet) de carbassa:


Pasta fullada farcida de bolets i raim:

Ingredients:

Una peça de pasta fullada congelada.
300 grs de bolets variats.
150 grs. de raim.
Un rovell d'ou.
Mitja carbassa.
Dues pastanagues.
Una ceba tendra mitjana.
Una dent d'all.
Pebre verd en gra i pebre negre acabat de moldre.
Una presa de xocolata.
Coriandre.
Sal i oli.

Procediment:

Preparem la crema de carbassa bullint la carbassa tallada en troços i sense pell dins d'aigua. També hi posem les pastanagues tallades. No li afegim sal ni pebre. Tot aixó al final.

Quan ho tenim bullit, triturem afegint una mica de l'aigua de cocció fins que tenim la textura que ens agradi. Colem i posem la sal, el pebre i una mica d'oli.

Piquem la ceba en brunoise i la posem a saltar en una paella. Ha de quedar tendre però no enfosquida. Quan manquen un parell de minuts per la ceba, hi afegim l'all tallat ben petit.

Afegim els bolets nets i tallats a troços. Els saltem posant-hi uns grans de coriandre i de pebre verd. Al gust.
També hi afegim la presa de xocolata i la sal.
Quan ho tenim tot fet, posem els grans de raim tallats a la meitat longitudinalment, sense pell i sense pinyols.
Li donem unes voltes per a que s'escalfi i ho treiem del foc. No volem que el raim es quedi desfet, ha de tenir estructura.

Finalment posem la pasta fullada sobre la fusta de tall, li posem els bolets saltats (quan s'ha refredat una mica) i ho enrolltem tant bé com siguem capaços.
Pintem amb el rovell d'ou per sobre i al forn (200 graus i anar vigilant). El resultat final ha de ser similar a aquest:




Tot i que a posteriori, penso que dos minutets més haguessin fet més cruixent la part superior, que és part del que buscàvem.

Per emplatar, tallem el pastís i ho posem sobre una mica de crema de carbassa. Es pot fer servir raim i pebre verd en grà per decorar.


Espero que us agradi.

I .... salut!!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina enveja poder voltar per la boqueria... Els que no som de Barcelona ho enyorem molt! Aprofiteu vosaltres que podeu!!!
M'encanta la recepta de la pasta de full. Molt adequat a la temporada de bolets i raïm que comença ara.

starbase ha dit...

Ah, es que nosaltres tampoc som de BCN, sóm del Vallés Occidental i tot i aixó fem excurisó gran part de dissabtes. :)

Carlos ha dit...

Llegué por casualidad hasta tu blog, te felicito tiene recetas muy buenas, te invito a que recorras el mío.
Un saludo cordial.
Carlos

Gemma ha dit...

Jo també sóc del Vallès Occidental (de Sabadell)! Està molt bé fer aquestes excursions... A mi també m'agrada fer-les, tot i que m'ho haig de combinar amb les excursions a la muntanya :)