dissabte, 1 de desembre del 2007

de timbal de verdures

Avui tinc ganes de Blues, jo sé perque i algú altre també ho sap:


Avui també tenía ganes d'improvisar alguna salsa per a acompanyar un timbalet fet amb esbargínia i carbassó: Una salsa senzilla i eficaç de blat de moro i llima.
Senzillament un matrimoni descomunal.



Timbal de verdures i salsa de blat de moro amb llima:

Ingredients:

Un carbassó.
Una esbargínia.
Una llauna de blat de moro.
200 ml de crema de llet.
Tres dents d'all.
Uns xampinyons per a acompanyar.
Sal, oli, llavors de coriandre i pebre.

Procediment:

Posem en un wok l'oli i els alls (els alls esclafats per a que regalin l'aroma però amb la pell per a que no es puguin cremar).
Quan tenim l'oli perfumat, afegim la verdura tallada a daus.
Primer he posat l'esbergínia i al cap d'un parell de minuts he afegit el carbassó. La intenció es que el carbassó quedi més al dente i no perdi el color verd.
Un cop els tenim a la paella, posem sal, un pessic de llavors de coriandre (matxucades al morter), pebre i ho saltem tot.

Quan ja tenim el punt de cocció que volem, ho retirem i posem els xampinyons (només el barret). Els daurem una mica amb sal i pebre.

Finalment a la paella hi aboquem el blat de moro, sal, pebre i els tres alls que teníem a la verdura(els treiem la pell), ho saltem una mica i li afegim la crema de llet. Uns segons de cocció (la crema de llet s'ha de coure sempre) i ho triturem i colem. Afegim ratlladura de pell de llima i el suc de mitja llima. Rectifiquem de sal i pebre.


Finalment emplatem. I si pot ser, disfrutem.

Un emplatat alternatiu (a mí m'agrada més l'anterior)

Saaaalut!!

2 comentaris:

manuel allue ha dit...

"La salsita", como tú la llamas, estupenda. Te la copio.

starbase ha dit...

Pues tienes razón (as usual).
Es estupenda.:-)

Y además ha sido un 'rampell' (del que estoy especialmente contento) imaginado tras pasar lista de ingredientes en el armario.