diumenge, 4 de maig del 2008

de dissabte o quasi.




Abans, els dissabtes eren dissabtes perque teníem temps d'anar a fer les excursions de safari a La Boquería o a qualsevol altra selva on capturar saborosos exemplars gastronòmics.

Actualment les obligacions laborals no m'ho permeten així que fa un temps que els dissabtes no són dissabtes tal i com jo entenc els dissabtes. Així són les coses.

Tot i això, de vegades un dissabte et sorprèn i et regala amb una mica de l'esperit que troves a faltar i aquest dissabte va ser un d'aquests. Tot i no anar d'excursiò, si vem tenir temps de planejar una petita maniobra llampec al mercat local per a capturar uns calamarsons i fer-los farçits d'esparrecs amb ceba. I de pas, rodejar-los en pinça amb una reducció de Pedro Ximenez i Oporto.

Total, que la maniobra va ser un èxit i a sobre vem capturar uns batuts de maduixa que ho van confessar tot -un cop van ser interrogats per el nostre minso servei d'inteligencia-.

Calamars farcits d'espàrrec amb reducció de Pedro Ximenez + Oporto.

Ingredients:

Cuatre calamarsons per persona.
Un bon manat (better two than one) d'esparrecs.
Una ceba de figueres.
Uns allets comprats a la gitana del mercat.
Una safata de xampinyons ben blanquets.
Julivert i romaní.
Pedro Ximenez i Oporto.
Oli, sal i pebre.

Procediment:

És tan senzill que fa cosa posar-ho. Però més val posar-se un cop vermell que cent cops ... amarillu?... bé:

Netejem bé els calamarsons i els hi donem la volta com un mitjó. Els passem per planxa ben roenta uns segonets (si ens passem queden durs com pedres, ull) i tampoco posem sal, que perden l'aigua i també queden durs.. Reservem.

Preparem la farsa (a.k.a rellenu) saltant els esparrecs tallats ben petits i daurant la ceba. Aquí li vem posar el romaní. Salpebrem i farçim els calamarsons.

A part, saltem els xampis (jo els tallo el peu per a que quedin plans i es facin uniformement, no vull que una part quedi massa feta i per tant tova per a que la temperatura arrivi al centre) i al final li posem all i julivert picat.

Finalment emplatarem amb la gracia -poca o molta- que la natura ens ha donat posant al costat la reducció que com el seu nom indica es fa posant a reduir Pedro Ximenez i Oporto. Es pot posar una mica de sal Maldon al calamar.

En fi, la gràcia és que no havíem fet mai calamars farçits d'espàrrec i com quasi sempre amb aquesta verdura gloriosa, estàven boníssims.


Bona setmana i salut!!!

5 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Mmmmm... Bona idea això de farcir-los amb espàrrecs... Seràn provats!

GLOBAL TRAMITS SL ha dit...

Me encantaaaaaa!!!

Nunca se me hubiera ocurrido rellenarlos de esparragos, asi que con tu permiso, me llevo la receta a la compra.

Entiendo que ahora tus sabados no sepan a sabados........ a mi tb me gusta ir en busca de "pequeños tesoros" para disfrutar del fin de semana......... y salir de la rutina.

Besotes

starbase ha dit...

Sara Maria: prova-ho que veuràs que són resultons.

Poskito: Gracias y desde luego volverán los buenos tiempos de caza :-)

gina ha dit...

quina pinta i els postres perfectes.

starbase ha dit...

Gràcies gina. :)