dissabte, 29 d’agost del 2009

depre post vacances? No gràcies!!

Si fa poc eren els estimats veïns els que teníen el poble de festa major, en aquests dies és a Ripollet on tenim la festa muntada.

Ahir va esdevenir l'acte central familiar de les nostres festes majors: LA BAIXADA DE CARRETONS.
Un festival de carretons de les més variades formes que aprofiten l'orografía del centre ripolletenc per a fer una esbojarrada carrera 'con sus locos cacharros'.

step1:


step2:


Personalment m'estimo més els carretons fets per provocar somnriure (a destacar aquest any una llençadera de la NASA que regaba amb aigua al públic assistent).



A part tenim el mercat 'medieval' de cada any on per exemple ens volen vendre pà gallec (A NOSALTRES, JAAAAAAAA) o prendre un té calentet a plè sol. No ens hi trovaràn gaire estona.

I per agafar forces abans d'anar al ball nocturn (Sabor Latino, uhm... No m'he avergonyir de res jo??..uhm...):


Pebrots de california farcits d'arròs integral i verdures amb salsa d'anxoa.

Ingredients:

6 pebrots vermells (tipus california si els voleu individuals, o en realitat del tipus que us dòni la gana).
300 grs. d'arròs integral.
Una ceba
Una dent d'all
Un carbassò
Uns xampinyons
Formatge mozzarella
Un brou de pollastre o de verdures.
Oli d'oliva

Per a la salsa:

Unes anxoves
Una salsa de tomàquet ja preparada
Una cullerada de xerès


Procediment:

Fem un sofregit amb la ceba picada (una estoneta fins que es posa transparent, podem optar per caramelitzarla una mica si volem un gustet més torrat. El plat ho admet), l'all i les verdures talladetes en brunoise.

A part, treiem el pedúncle dels pebrots i els posem en un plat apte per a microones amb una mica d'aigua al fons. Els tapem amb film i un parell de foradets per a que escapi el vapor. Els fem fins que queden 'al dente' prou ferms per a mantenir la forma però ja cuits.

Afegim l'arròs a les verdures i el coem amb el brou. Trigarà quasi el doble que l'arròs normal ja que hem de coure la clofa. Al acabar, farcim els pebrots i els hi posem una tapa de mozzarela.
Al forn a gratinar.

Per a la salsa, tallem les anxoves molt petites i en un cassó les posem amb una mica de mantega. Afegim el xerès fins evaporar-lo i finalment la salsa de tomàquet. Ho podem passar per el túrmix o no (jo no la passo).

En fi, excepte per les anxoves i la mantega un plat quasi vegetarià que a nosaltres ens agrada molt i que ens va servir per a gaudir encara més del dia de festa del poble.

En fí, que ens estem plantejant muntar un lococacharro per a la edició 2010!:

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola veïnet! Ens apuntem a participar a la baixada de carretons de l'any vinent, creiem que podríem dissenyar una mena d'olla amb rodes i tots nosaltres dins, i mentres la nostra carro-olla, va baixant podríem anar repartint gots de xupito amb escudella ben calenta!!
Per cert, m'encanten els teus pebrots!!

starbase ha dit...

Veïns, en nom del batlle de decuina us faig saber: tota la paraula escrita està escrita i també us faig saber: estem prou grillats com per a fer una olla rodant. Si tinguèssim més temps...

Esteu avisats.

Els pebrots estàven molt bons, i a sobre fan de molt bon portar a la carmanyola per a la setmana (si es que duren una setmana)!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Uep!! quina costum tan curiosa, m´agrada molt conéixer aquestes coses d´altres localitats i la recepta ha de ser boníssima...petonets

starbase ha dit...

Mª José: La recepta bona bona, i haig de reflexionar no sigui que acabi fent un blog costumista...

Imagineu, un fill d'anarquista com jó fent un blog d'usos i costums burgesos...