diumenge, 11 d’octubre del 2009

Desde Sant Sadurní: crònica d'un matí fantàstic.


Ahir al matí vem tenir la sort de visitar les Caves Agustí Torelló Mata. A les que vem arribar fàcilment gràcies a les indicacions que ens havía enviat la Cèlia per correu. Gràcies per la recomanació de la visita!

La idea de la reina del meu cor de visitar el Cavatast va esdevenir un matí preciós de tardor estiuenca. Els imponderables van evitar que hi pogués venir, així que la visita la vaig fer amb la Laia, my beloved sister. Cris desde aquí et faig la crònica amb el punt de melangía d'haver-ho volgut compartir també amb tú. Mecagoenlosimponderables.

Vem arribar d'hora al Cavatast, abans de les 11h. Així que vem fer una volta per observar la logística de l'assumpte (a un abstèmi com el que suscriu és el que més l'interessa).
Moltes parades, moltes. Molta taula i serveis portàtils. Aparentment ben preparat.


No podía faltar la referència al mestre Adrià, aquest cop en el diari publicat especialment per al Cavatast. Quan pot dormir aquest home? Em conten que la seva agenda està en tractament amb el psicòleg.

Un cop feta la volta per el recinte....

Vem volar amb il.lusió cap a les Caves on ens van rebre molt amablement i ens van explicar que avui inauguraven al públic el nou espai de botiga/degustació. Molt bonic i cuidat. Espaiós, amb llum i com us dic molta amabilitat.


Vem coincidir amb la Cèlia, que ens va fer una mica d'acompanyament i ens va presentar la Conxi: la persona per la que passen totes i cadascuna de les ampolles de Kripta, producte joia de la casa i la imatge que encapçala aquesta crònica.

Cap a les 12 vem començar la visita guiada, on vem gaudir de poder visualitzar, imaginar i diría que somiar el procés de vinificació amb doble fermentació que finalment produeix el cava. Un cava que com diuen els membres d'aquesta família busca la qualitat per sobre de la quantitat.

- No sóm precisament barats nosaltres, ja ho sabem.

Si, però són dels poquets que posen la data de desgorjament a cada ampolla: Com que treballen només amb vinyes de més de 30 anys (més de 60 per al kripta i el mágnum) podem prendre els seus caves fins a 18 mesos després del desgorjat.

Vem visitar tota la planta, amb explicacions detallades i sobretot amb aquesta llum especial que hi ha a la cava, on saps que tot està mesurat i precisament col.locat. Un preciosisme en l'ordre que segons ens comenten, reflecteix l'esperit perfeccionista del fundador i alma mater de l'assumpte.


No tinc gaire més a dir ja que sería repetir que la sensació va ser magnífica, l'experiència molt gratificant i que no tinc cap dubte que aquesta familia i tots els que els envolten treballen, suen i es barallen cada dia per obtenir un producte digne i de molta qualitat.Millor us ho explico amb imatges:

Visita Caves Agustí Torellò Mata. Octubre 2009.


Els desitjo molta sort i empenta, perque , ho confesso: Estem molt a favor de les caves Agustí Torelló Mata.

9 comentaris:

el pingue ha dit...

Una marca, Agustí Torellò Mata que nunca decepciona.
Saludos

MaryLou ha dit...

Conec aquesta cava!! La vam visitar dintre de les activitats d'un curs que vaig fer. El Sr. Torelló ens va fer una xerrada i ens va explicar com va començar la empresa... Ho recordo amb molt de carinyo!
Unes caves molt modernes i un cava boníssim!!!!
Petonets

Glòria ha dit...

Ens apuntem la visita a les caves. La marca Torelló Mata la coneixem i el kripta hem tingut ocasió de tastar-lo i... bonííííssim!.

Fins avait

Cuinetes ha dit...

M'ha encantat el concepte de tardor estiuenca!! XD
Dit això... ostres quina enveja!! De la sana però enveja! I la súper ampolla de la primera imatge quina xulada! Deus caure de cul quan et diuen el preu i no deu ser molt pràctica perquè no s'aguanta dreta, però m'encanta ^^! Una abraçada!

starbase ha dit...

pingue: visto lo visto no me extraña, son muy serios en lo suyo.

MaryLou, jo tambè recordarè la visita amb carinyo. Segur.

Glòria, fins i tot jo que sóc abstemi em prendría una copeta del kripta...

Nuni, es que vaig en sandàlies a la feina!! xD. Com em va dir la Cèlia, l'ampolla és per posar en cubitera...:)

Amaya ha dit...

Felicidades por tu Blog!! Mi nombre es Amaya, soy maestra de educación especial y tengo un blog con mis alumnos, todos con discapacidad. Me presento a la categoría de Educación de los Premios Bitácoras, te agradecería que nos votaras si
consideras que nuestro blog vale la pena. Muchas gracias de antemano.

http://www.garachicoenclave.blogspot.com/

starbase ha dit...

Muchas gracias Amaya, he visitado vuestro blog y me parece muy interesante y útil. Me alegra ver que formais un interesante equipo y tirais con fuerza para adelante.

Un saludo.

Nonnel ha dit...

Kripta es el cava que más me ha decepcionado... y mira que he probado.
Con el celebré la consecución de la 3º Copa de Europa por mi Barça y me dejó un punto amargo en ese gran dia.
Recomendable a mucho menor precio Recaredo Brut de Bruts.
Un saludo company.

starbase ha dit...

Nonnel, un inesperado placer verte por aquí!!

Pues me sabe un poco mal que te decepcionara, y te explico porqué (aunque con el precio que tiene seguro que te sabe peor a tí que a mí ;-D):

Me gustan las cosas bien hechas y cuando estuve visitando la cava me llevé desde luego una gratísima impresión al respecto.
Además conociendo personas que trabajan ahí y viendo el interés que ponen en su trabajo... pues aún me sabe peor.

En todo caso, y desde mi punto de vista abstemio... queda anotada la recomendación!! :)