dissabte, 13 de novembre del 2010

de capell, sobrassada i catarsi

Una nova entrada artística, que no és precisament que jo sigui un cultureta de gafapasta ...però la veritat és que hi ha material ben curiós relacionant el menjar i la creació artística.

En aquest cas, l'artista Edu Comelles amb un projecte que ja té 5 anys però encara em resulta divertit: I hate sobrassada.
Edu comelles odia la sobrassada, en Tomeu Penya i les caloretes estivals. Així que ho va ajuntar tot en un còctail perillòs en un estiu del 2005 a Pollença.

El comentari -únic- del video: Un mallorquí avisant que en realitat, això que fa servir l'artista no es pot considerar sobrassada. És saïm amb colorant!!




Espero que els visitants Mallorquins sàpiguen veure la ironia de l'assumpte. Perque jo no se viure sense una mica de sobrassada a la nevera i quan plou sempre recordo es capell d'en tomeu i em sento petit com un granet d'arena.



6 comentaris:

lacuinavermella ha dit...

Estimat almirant!

no hi ha res més saludable que riure's d'un mateix i de les essències pàtries. Nosaltres, per exemple,ara que no ens sent ningú, prohibirien la sardana.

Ara be, en Tomeu és sagrat! ;-)

Nosaltres ens quedem, com ell, "Asseguts d'amunt s'herba de s'Era d'en Pep Mercader"

Francesc ha dit...

Quina colla!!! Això és fer una catarsi tot estalviant-se el psiquiatre. Per cert, el vídeo no el puc sentir. No té veu? A mi la sobrassada mallorquina m'agrada moltíssim, el que passa és que estic a règim i no puc menjar-ne...

josep ha dit...

Això si què és friquisme.
Imperdonable desaprofitar la sobrassada d'aquesta manera, amb lo bona que està entre dues llesques de pa!!.

mercè ha dit...

Diuen que en l'art tot s'hi val... jo crec que l'art té el sentit que cadascú li vol donar i DESPRÉS el que els altres li vulguin veure... A mi no em deixa de fer certa gràcia, però tot el video vaig pensant `què en faria jo de la sobrassada: embolcalls, quiche, magdalenes... No ho puc evitar...(jo tampoc sento el video)A reveure!

Margarida ha dit...

Jo tampoc sento el vídeo.

I al contrari que a tots, a mi no m'agrada la sobrassada. Però en Tomeu m'encanta (encara que a vegades em costa entendre'l)!

starbase ha dit...

Vermells estels, jo a la sagrada familia li faria un 'estucado' a la façana del naixement... ara la sardana de moment no la tocaria. De moment XD

Tomeu és veritablement icònic! Quin carisma! :D

Francesc, el video té el só restringit per la Warner, que es veu que si hi ha el video deuen tenir molt lucro cesante. Una sangria de diners perduts si hi ha el só al video...

Josep, Fixat que la sobrassada és una porqueria de ídem... o sigui que com a minim no s'ha perdut gran cosa :D

mercè, no crec que l'artista vulgui fer una obra d'art eterna. De fet hi ha un video al you tube on al cap d'un temps llença el quadre a les escombaries :)

Margarida, si algún dia tastes la sobrasada d'Els Casals igual canvíes d'opinió... (o potser nó, pero a mi m'encanta!!)