dilluns, 21 de febrer del 2011

d'apunts de Fòrum

Ahir vem sortir d'excursió al Fòrum Gastronòmic de Girona. Aquesta gran festa gastronòmica que es pot viure a diferents nivells.
Desde l'estrat professional on les necessitats i interessos solen ser molt concrets fins a la capa de visitant de carrer durant el diumenge.

Els blocaires gastronòmicus formem una extranya comunitat que viu a la seva pròpia manera el Fòrum. Per una banda perque la organització ens considera mitjans de comunicació, i com a tals ens acredita. No puc fer altra cosa que tornar a agrair-los aquesta consideració, com ja he fet altres vegades.
Aquesta acreditació proporciona una íntima satisfacció per als que sense ser (ni pretendre ser-ho) periodistes veiem així reconeguda una labor de difusió i informació sobre la cuina i el món que l'envolta.

Crec que no m'equivoco gaire si afirmo que davant l'assèpsia amb que un periodista recull una acreditació, al blocaire gastronòmic standard sent un lleuger papalloneig estomacal al recollir-la.
Aquesta cinteta amb la cartulina penjant li sembla un petit trofeu.
Vaja, que comfesso que jo tinc guardada la de l'anterior edició i també he guardat la d'aquesta.

Durant el Fòrum, els blocaires que normalment sóm èssers que treballem en solitari devant de les nostres pantalles, ens reunim en estols sorollosos i acolorits que recorren el firal a la recerca de petites meravelles alimentàries i perqué no dir-ho... alguna idea per a fer-ne un post.



En el grup on ho hi sóc, revolotejant com els estornins al vespre, ens movem lentament (perqué costa tant que es mogui un grup de 15 persones?).
I entre altres coses ens trobem als amics de Mas Alba (descobriment al.lucinant el seu formatge en oli, que mereix recorrer dues hores d'autopista només per anar-hi a buscar un parell de pots), les tòniques de Fever Tree (alerta a la nova varietat de sabors mediterranis), tastant les galtes amb salsafins del col.lectiu Cuineres de Salt o participant en un taller de Vermout i aperitius.

Taller que quedarà per als hightlights personals de moments divertits i alegres.
On el ponent sembla que va amb el puntillo posat (ep, que ho va fer molt bé. A la meva percepció l'entorn alegre fa molt, en realitat va transmetre passió, coneixement i ... alegria :) . I també sembla que emportats per l'entusiasme de la cata, alguns dels blocaires participin en una #taja&tweets.
Demanen anar urgentment a dinar alguna cosa per intentar abaixar els vapors del Campari.


Si a sobre teniu la sort de seure al costat del Roger i la Mar, a part de compartir les meravelloses llaunes de la gent de Porto-Muiños (pero quins pebrots del piquillo amb àlgues!! Al.lucinants!!) podreu gaudir d'un festival de rises i frases enginyoses. Bé, a nosaltres ens ho van semblar mentre tastàvem els sis (6!) vermouts.


També vem fer la tradicional paradeta de la vergonya: la compra en grup d'uns frankfurts amb tot l'aparatatge de ceba cruixent, mostassa picant i ketxup dolçet. Un completo.
Algú te la foto dels gastroblocaires fent cua per al frankfurt? En pago el doble que per la foto del Piqué i la Shakira.

Com no pot ser de cap altra manera, el millor del Fòrum és la companyia.
Per acabar aquesta mini cronica escrita de forma accelerada (demà dilluns treballem i hem de descansar)... només afegirè que fa dos anys al Fòrum vaig coneixer un blocaire de 16 anys que em va semblar un fenòmen.
El seu bloc Apunts de cuina ha estat un referent per a molts.
Aquesta edició no hi ha pogut venir a la excursió, perque treballa (en una cuina es clar, perque és un crack).
Et vem trobar a faltar, mestre.

Post scriptum: gràcies vermells per aquest esmorzar inesperat i saboròs!!

17 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Avui (si no tinc cap imprevist ni em cau el campus... ) aniré per la tarda. Vaig al tema vins i faré una vota per tot l'espai... A veure com va i ja explcuiaré. salut!

Sara Maria ha dit...

Doncs comparteixo això de les papallones... També guardo la de l'any passat. Realment el Fòrum ens acull amb molt de "carinyo" i crec que és recíproc, ens hi trobem com a casa!
Crec que vaig participar força de la taja vermutera... ;-)) Sort de l'aigua dels vermells!!!
Miraré si tinc foto de la cua de blocaires esperant el frankfurt, però si que en tinc una d'una blocaire força mediàtica donant-li una bona queixalada!! Val?

Ruben ha dit...

Jo anava prou atabalat amb les 3 nenes com per unir-me al grup d'estornells vermuters (i a més, la Lydia se'n va anar al curset de pastes), vaig tenir-ne prou creuant unes salutacions amb el grup en general.
La intenció era deixar els 2 dimonis grans a la cuina infantil, però es veu que encara eren massa petites :-(
En fi, un altre dia serà!

Ruben ha dit...

I per cert, jo també vaig vibrar quan vaig veure els passis de premsa. Per un instant, em vaig sentir important XD

Anònim ha dit...

Gràcies, una vegada més, per les teves cròniques.
Una abraçada!

Cuinetes ha dit...

Vem estar molt a gust amb tota la colla, com sempre. I els nens cada dia són més experts en el tema! De fet són els que millor van menjar al taller per a nens i nenes organitzat per Fòrum. Jo també agreixo molt la consideració que ens fan atorgant-nos el passi de premsa... et sents graaaan!
Una abraçada!!

Miquel ha dit...

Gràcies per les teves cròniques.
Una abraçada!

miquel

Com Gat i Gos ha dit...

¡¡Enveja!!!! :(

No tot són postres ha dit...

Gràcies per acostar-nos-ho als que no vam ser-hi!

PTNTS
Dolça

Manuel ha dit...

Sr. Starbase,
aprovecho el siguiente comentario para informarle de que "cierto bloguero" dispone de su foto haciendo cola en el puesto salchichero.

Petita cuina ha dit...

Doncs jo no vaig veure cap blocaire, tret al principi, vaig estar amb la Sara, la veritat que va estar molt i molt be!!!
I els mojitos.....hehehe que bons!

Cuinagenerosa ha dit...

un dia ben aprofitat. llàstima que no us quedessiu per la presentació dels germans roca, ja et pots imaginar el nivell, una gran cloneda per aquest dia

Unknown ha dit...

Ains, ja és el segon any que m'ho perdo.

Muas!

Visc a la Cuina ha dit...

Tens raó amb el tema de les papallones i l'acreditació: a mi també em va venir una cosa similar! Vàreu aprofitar bé el dia... Per cert, tinc ganes de veure la cua del frankfurt ;)

Fem un mos ha dit...

No varem poder venir, però gracies als vostres articles anirem veien lo que ens varem perdre.
Una abraçada

starbase ha dit...

Ricard, jo al final no hi he pogut anar entre setmana. Que hi farem...

Sara Maria, jo no he donat pas cap nom.... XDDD

surfzone, ja m'havien comentat el teu cas i la caravana que portàveu. Serà serà. No us apunteu a la calçotada del dia 12?

Gemma, de res :)

Nuni, es veritat que creiem tots uns centímetres el dia del Fòrum...

Miquel, de res i a veure si a la propera (torno a repetir que el 12 hi ha calçótada :) )

Gatigos, pero de la sana ehhhhh :P

Glòria, es un autèntic plaer.

Manuel, yo no me averguenzo de hecho si la hubiese tenido la hubiese colgado. Para mi ya es mítico y tradicional momento gastroblocaire XD

Nuria, nosaltres vem arribar una mica tard (com costa aparcar) i ja no vem coincidir amb la trobada de la entrada. Bé, també ens vem aturar a esmorzar que el del bar devia flipar veient allà el grupet de 20 parlant de menjar jajaja.

Manel, entre la necessitat de descansar i la necessitat personal de dedicar-li unes horetes a la reina del meu cor van perdre els Roca... i em sap greu perque fa dos anys em van impressionar i molt.

Gemma, a veure si la propera pot ser :)

Visc a la cuina, estic fent gestiones per a la foto hehehe.

Sion, Això no pot ser... a la propera us anem a buscar a casa XD

Ruben ha dit...

No, el 12 és un dels pocs dissabtes que em toca treballar a l'any :-(