dilluns, 19 de setembre del 2011

de cursos online per aprendre a tastar vins

Imma Pulido és una periodista i blogger especialitzada en el món del vi. Hem coincidit alguna vegada en saraus de la zona del Penedes i el Garraf, sense anar més lluny aquest mateix cap de setmana ens va fer una ponència sobre el món del vi i la seva relació amb el famós 2.0. La visita enoturística completa us la explico en un proper post.

Dins de les coses que va comentar, em va interessar vivament que alguns dels celles més importants del Penedés i altres DO han realitzat esforços als seus llocs web per proveir al visitant amb eines amb les que aprendre sobre el vi i sobre com realitzar-ne un tast (a.k.a. una cata).
Per a tots aquells que no som gens experts són una bona ajuda i unes eines valuoses per a començar a tastar vins amb quatre normes bàsiques. El que s'anomena tenir un mínim de criteri. 
O dit de forma més prosaica: Ningú apren a cardar veient pelis porno, però no em direu que no s'agafen idees.

A la seva darrera entrada, la Imma ens ha posat al seu blog els enllaços a algunes d'aquestes eines i ha fet algunes reflexions interessants, feu-hi un cop d'ull si teniu temps. També recomano que seguiu el seu blog, ja que sovint té informacions molt de primera ma sobre el món del vi al Penedés.

Com que les he trobat unes eines tan interssants també us les poso aquí per suposat. Com més serem més riurem!

Grup Torres: Si el fas fins i tot t'envien un certificat acreditatiu.

Freixenet: Curs de cata


Codorniu: Curs de cata



Viñas del Vero: Diccionari de termes vinícoles.


Com que a la vida s'ha de ser agraït, primer agraïr a la Imma que hagi publicat aquest recull -torno a recomanar el seu blog- i en segón lloc agraïr també als cellers que hi posin una mica de carn a la graella. Espero que els hi retorni molt ROI o històries d'aquestes :-P

8 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquest és el meu GRAN tema pendent...
Gràcies per la info, vaig a descobrir el blog de la Imma que tant recomanes ;)

Anònim ha dit...

Hacer un curso de cata online es como hacer una película para ciegos, pero en fin, ustedes verán. En cuanto a los que hemos tenido el dudoso honor de que la cata figurase en nuestro programa académico formativo, si acaso nos ha servido para llevar a las más altas cotas el escepticismo sobre ese mundo. Por lo menos a mí.

El pepino de la parte derecha me mira, Don Óscar. dígale que se contenga.

MaryLou ha dit...

No t'havia dit res del canvi de look, m'encanta!!! el bloc és més viu, encara!!
Petonets

Imma Pulido ha dit...

Hola amics, en primer lloc gràcies per les recomanacions del meu blog. Estaré encantada de que l'aneu seguint i pugueu oferir-me les vostres valoracions i comentaris.
En segon lloc, coincideixo amb l'anònim que comenta que una cata online no acaba de ser completa però cal tenir en compte que sempre es comença per alguna cosa.
Finalment també comentar-vos que jo també m'he declarat sovint molt escèptica respecte el llenguatge de tast que s'utilitza habitualment per definir un vi i les seves aromes. Per això miro de modificar-lo i anar.me adaptant al terreny humà i no pas al diví, amb el que tots els que hem "estudiat" cata hem hagut d'aprendre.

No tot són postres ha dit...

Ho tinc cru, jo això del món dels vins... no tinc olfacte ;-)
Però no per això deixaré de passejar-me pel bloc que ens recomanes.

Un bon new look, senyor Starbase!

PTNTS
Dolça

mercè ha dit...

Primera: el blog ha guanyat "cantidubi"!, m'agrada molt!. Segona,això de la cata de vins està clar que cada dia té més adeptes i que és un món que agrada explorar. A Sants, han obert un petit local on veig que es fan cursets de cata per a petits grups.Si en trec més informació ja ho comentaré. Sempre està bé que circuli informació entre nosaltres,oi?. Una abraçada Oscar!

Teresa ha dit...

Ostres, m'agrada el canvi d'imatge!!! Entrarem al bloc de la Imma, a veure que aprenem!
Bona setmana

starbase ha dit...

Gemma... de mica en mica :)

Anónimo. Como contesta Imma más adelante hay mucha vinomonserga. Mucha hehehehe. Lo del pepino va a tener ud. que soportarlo aunque le amargue :-P

Mary Lou, gràcies :)

Imma, de vegades ronda per aquí un anònim que l'encerta bastant (i obviament no sóc jo mateix hahaha)

Glòria, jo tampoc en tinc gaire però si em guien una mica la cosa va millor :)

Merce, moltes gràcies. I tens raó, si no hi ha intercanvi d'informació per a que estem aqui?

Teresa, moltes gràcies!! :)