diumenge, 9 d’octubre del 2011

de cuina Thai amb la Tan al Delishop

Que la Tan era una professora fantàstica era evident desde el mateix moment en que me n'havia parlat el Tiriti fa temps. Vulgui o no vulgui, és un dels meus prescriptors personals -jodete Lluis, eres prescriptor i també secundari de luxe de la entrada. Tu tienes parte de la culpa.

Tan evident era que seria una professora excel.lent, que no vaig dubtar ni un moment en acceptar la invitació pre part de Delishop a afegir-me al curs de cuina Thai que ens va oferir aquest divendres passat al seu Cooking space.
Una bona forma de donar la benvinguda al cap de setmana!


Mentre degustàvem unes olives farcides de tomàquet sec i -els que volien- prenien una copeta de vi que atentament et va servint en Dani que exerceix d'amfitrió de la vetllada, la Tan ens va fer una petita introducció a la cuina del seu pais.
Jo diria que no vem trigar ni un minut en adonar-nos que a part de menjar tailandès, aquella seria una vetllada plena de somriures.

La cuina tailandesa presenta un menjar basat en un bol d'arròs completament blanc per a cada comensal, acompanyat de diferents plats amb altres combinacions posats al mig de la taula. I per tant, plats comunitaris dels que cada comensal es serveix al seu gust.


No tenen costum de posar ganivets a taula, ni bastonets com ens va recordar la Tan. Per això totes les preparacions arriben ja convenientment presentades en bocins portables al paladar: carns i peixos tallats, verdures ajulianades o brunesades i sempre una combinació mínima de tres sabors en cada el.laboració.
I quan dic tres sabors vull dir tres gustos bàsics: picant, salat, dolç, agre,...

La cuina Thai cerca l'equilibri de gustos en cada plat. Per això és tan comú la utilització de sucre com a ingredient a les receptes: equilibra els àcids i els salats.

Un cop fet el 'introducing' amb la filosofia de la seva cuina, la Tan ens va preparar tres receptes diferents. I això sí, ens vem haver de posar els davantals i col.laborar humilment en algunes de les el.laboracions, ja que el curs està pensat per a que els alumnes hi participin. Si ho demanes, pots aconseguir que et deixin tallar l'enciam en un ganivet 'cebollero' de la marca Porsche. A que barrufa?

POH-PIA SOD (rotllets de pasta d'arrós amb llagostins)

Aquest que veieu és el meu rotllet, vull dir que és el que vaig liar jo mateix i per tant el que em vaig menjar jo també. La salsa de raves que acompanya és ES-PEC-TA-CU-LAR. Com deia la Tan: 'Come con mucha salsa, mucho más bueno. Muuuucha salsa'.
Tenia raó, una vegada més.


KAI-LOOK-KOEY (Ous durs fregits amb salsa de Tamarindo)

Aquest plat va provocar en els assistens una tremenda cara de curiositat i diguem-ho clar, una arrufada de nas inicial quan vem veure que la base és posar els ous durs de tota la vida a fregir en una paella amb oli de girasol. Però a fregir sense parar de moure fins que estan ben daurats. Loflipocolega.


Us puc garantir que la combinació del sabor daurat de l'ou, amb la dolçor de la salsa amb sucre, l'acidesa del tamarindo i el cruixent de la ceba fregida es espectacular. Per a mí, el millor plat de la nit.


KANG KIEW WAAN KAI (Curry verd de pollastre i verdures)


I aquest curry, que per molt que la profa digués que estava convenientment rebaixat de picant per a adaptar-lo als nostres paladars sensibles a mi em resultaba molt bó de sabor però increiblement picant. Em sembla que em vaig acabar una ampolla d'aigua de litre i mig jo solet. Aaarghhh!!

Un truquet que ja us dic que en el meu cas no va acabar de ser suficient: per a que no piqui tant però alhora aconseguim tenir el color que li correspón al plat. Podem 'estirar' el curry verd amb una mica d'espinac fresc triturat amb aigua. D'aquesta manera no perdem la verdor i amb un parell de cullerades del picant element aconseguirem gust i color.
Per al curry vermell li vaig preguntar però la Tan diu que afegir pebrot vermell o tomàquet assecat mantindria el color però afegiria massa sabors extranys.


I la veritat jo al Lluis li dono tots els records que faci falta, i agraïments per la primera vegada que em va parlar d'aquesta dona i que per tant em va començar a dirigir cap a aquesta vetllada al Delishop. Però el que passa és que per 'Señor'... pues por 'Señor' no me viene nada. ;-P

5 comentaris:

MaryLou ha dit...

Molt interesant!!! aquest tipus de cuina m'agrada tastar-lo pero a casa meva no te futur...
Petonets

Margarida ha dit...

Quina bona pinta que fan tots els plats!
La meva filla ha passat no fa gaire uns dies a Bangkok i va quedar encantada amb tot el menjar que va tastar!
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina sort haber asistit a aquest curs de cuina Thai, molt interesant.
Per fortuna ets abstemi, perque si en comptes de beure't un llitre i mog d¡aigua arriba a ser de vi "ni te cuento", jejeje.
Petons.

Tiriti ha dit...

La Tan es una crack, Mary Lou prova-ho, segur que t'agrada, us passo el bloc que vaig fer amb receptes seves, encara en tinc pendents però soc un gandularro.

www.gastronomiathai.blogspot.com

Publicitat sense cap mena de guany personal, sorry mestre.

starbase ha dit...

MaryLou, doncs fes un cop d'ull als cursos, que la veritat és que al incloure el sopar (es sopa tot el que s'ha cuinat) ja no 'piquen' tant :D

Margarida, jo practico poc el menjar oriental però la veritat és que quan està ben fet sí que m'agrada.

Anna, jajaja no havia pensat en la quantitat de vi quehagués necessitat. No torno en cotxe, això segur :)

Lluis, ara mateix l'incloc a dins del post principal. Internet és compartir.