divendres, 27 de gener del 2012

de curry variationen: mandonguilles de vedella

Ahir volia fer unes mandonguilles un pel diferents (per allò de tal variaràs tal menjaràs) i vaig tenir la pensada de cuinar-les com els típics curris de les cuines orientals i que vaig descobrir ja fa anys amb en Jamie Oliver. Diria que durant un parell de temporades dels seus programes de la serie Oliver's Twist el curry de X es feien servir conceptualment com molts de nosaltres vem 'abusar' del risotto fa un parell o tres d'anys.

Ara ha tornat l'arrós sec, el caldós i fins i tot el cremós a la nostra vida (i també s'hi ha quedat el risotto es clar) i es veu que començo a explorar les meves pròpies variants de currys. En aquest cas un curry de mandonguilles de vedella. Per al tàper, es clar :)


Curry de mandonguilles de vedella:


Ingredients:


600 grs de carn picada de vedella
Una llesca de pa d'ahir
Un pebrot vermell
Un pebrot verd
Una ceba de figueres
Una llauna de llet de coco
Una cullerada gran de curry
Sal, oli, pebre
Gingebre
Arros blanc per a acompanyar.


Procediment:


Començem picant finet la ceba i els pebrots, que posarem en una cassola amb oli i sal, ho tindrem fins que estiguin ben estovats. Quan ja els tenim, hi afegim el curry i el pebre, li donem un parell de voltes i ho triturem per a que al final ens quedi tot ben fi.

Mentre es fan els vegetals, podem condimentar la carn al nostre gust (jo li he posat també una mica de sal, curry, pebre i gingebre) i remullem el pa en llet ben talladet a troços. L'objectiu del pa és ajudar a que no quedin massa dures ja que la carn és de vedella i no té tant de greix com la de porc.
Ho pastem tot junt i formem les mandonguilles que passarem per oli per 'segellar' per fora i afegir al plat un puntet de gust torrat (Maillard in action).


Finalment, a la cassola inicial hi posem 'la salsa' de pebrots, ceba i curry. Hi afegim les mandonguilles i una llauna de llet de coco. Ho courem uns 10 minuts per a que les mandonguilles es facin per dintre. I l'acompanyament tradicional és un arrosset blanc posat al costat, en el meu cas dins del tàper.

11 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

nen, aquesta salsa té una pinta impressionant!
només em queda un dubte: el túper és per a tota l'ofidina? :-))

No tot són postres ha dit...

Quina bona pinta aquestes mandonguilles!!!!!!!!!!

Saps que faig jo perquè les mandonguilles quedein més meloses? Hi barrejo carn picada de pollastre!

Ptnts
Dolça

Arantxa ha dit...

Este plato me ha recordado que hace mucho que no como ni arroz blanco, ni curry ni mandonguilles!!! Ahora mismo voy a planificar cuándo (sí, planificar, porque tengo tantas recetas por hacer!!)

Saludines y buen finde

Ruben ha dit...

Com salivo...

manel, aquest tuper és personal i intransferible, suposo!

Fa dies que vaig veient curris per tot arreu (la cirereta final va ser veure dimarts al 33 com feien curri infernal amb bitxo tailandès a Què en sabem dels aliments. Picava fins i tot mirant-ho per la tele). Tot això em porta a una única conclusió: avui toca dinar curri!

locasita ha dit...

Els teus tàpers són massa grans, sempre ho dic!!!! no veas cómo te cuidas, señor!!!!
M'ha agradat el teu curry!!!

Petons!!!!

Gemma ha dit...

L'enveja de tots els companys de feina, seguríssim! Només de sentir l'olor de curry mentre escalfes les madonguilles al micro ja deus tenir tots els companys treient el nas :)

Chez Silvia ha dit...

A la bossa del taper deus posar un bon tros de pa no???? amb aquesta salseta...ummm! Bon cds

Fem un mos ha dit...

Quin aspecte més deliciós que te aquesta carmanyola Ummm
Tindre que provar-les amb curri.
Una abraçada

Miquel ha dit...

y has aguantado hasta la hora de comer con semejante delicatesen al lado??
señor tupper te ha salido
bon cap de setmana

mercè ha dit...

SUBLIM!
Mandonguilles:bones!, curry:bo,bo!, amb llet de coco!:exotisme, acompanyament d'arròs: la perfecció. VAJA TÚPER!, ja m'agradaria a mi tastar-ne ni que fos una!!! A reveure "rei del tupper"!

Cuinagenerosa ha dit...

cabronet, avui me fet aquestes mandonguilles per dinar i estaven de la muerte, que lo sepas :-)