diumenge, 19 de febrer del 2012

de cuina política amb Sergi Pàmies

Ja fa temps que en Sergi Pàmies ocupa el primer lloc de la meva llista personal de cronistes socials per la seva barroca expresió en els articles de La Vanguardia. I quan dic cronistes socials, em refereixo a la societat que comenten i caricaturitzen altres grans escriptors com Monzó o Moliner que m'agraden però no tant.
Fugint del minimalisme de la expresió, en Pàmies tot sovint dibuixa expresivament superposant nombroses pinzellades en forma d'adjectiu que em fan xal.lar d'alló més.



A la ràdio és també un torrent d'energia i humor lleugerament acidificat. Diferent, perque s'hi imposa la vehemència del mitjà i no trobem la floritura sintàctica. Però igualment composa deliciosos frescos socials d'una manera prodigiosa. Si jo pogués, si jo sabés, faria justament la radio així.

I tot sovint parla de cuina, plats i restaurants. I ho fa pasant-se per la bossa escrotal les modes i plats absurds que sovint troba en moltes cartes que volen i dolen ser el que no saben ser. Avui sota la excusa del pacte del PP i CIU sobre els presupostos, li toca rebre a plats com el cremós de fonoll amb escopinyes i navalles. Que segons ell surt abans d'entrar hehehe.
Ah! i després també hi ha un PAM! a la exposició sobre El Bulli actualment situada al Palau Robert... que d'entrada li sembla... petita i per altra banda li sembla una gastronomia que no va existir perque era inaccesible per a la gran majoria.
I també una mica de temps per enfotrese'n de la campanya de la cuina catalana com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat.

Us convido a GAUDIR en majúscules.




Font original: blog del programa Versió RAC1

4 comentaris:

Ruben ha dit...

Jo també gaudeixo com un puta amb el Pàmies al Versió. És genial. M'agrada precisament el contrast de la baixa gastronomia, quan comencen a comentar les desgràcies del menú del dia de 8 € o bé aquell bistec amb patates que t'arriba a la taula nedant XD

Ricard Sampere ha dit...

Fan total del Pamies... El trobo genial..

Miquel ha dit...

es molt bo el Sergi me lo paso genial cuando lo veo o escucho

Chez Silvia ha dit...

L´escoltat alguna vegada!!! però sincerament per què qui l´escolta és el meu maridet!!! genial! just l´altre día la nostra filla ens diu que va amb un fill seu a classe, el meu marit és va posar tant content com si li haguessin dit que va amb el Messi... li va dir...-A. és genial, un crack el Pàmies!!!!