diumenge, 12 de febrer del 2012

demaneu els bunyols: són com bombons de bacallà!!

Convidats per Quim Marqués i de la ma de Carme Gasull, un grup de blocaires ens acostem encuriosits al restaurant La Lola de Las Arenas.
Comfesso d'entrada que mai he sopat a un restaurant de centre comercial així que tinc certes expectatives al respecte. Digui-li expectatives, digui-li prejudicis. Meeeeec, error: La lola de las Arenas és un restaurant de tapes d'una dignitat i excel.lència que no es mereix els meus prejudicis!!

Només us diré que, amb els bunyols de bacallà, ja tenim raons sobradíssimes per a apropar-nos fins a La Lola... personalment els grans guanyadors de la nit. Quina delicia!



La vetllada comença amb l'starbase i la reina galega del seu cor arribant mitja hora abans al centre Las Arenas per a poder visitar mínimament aquest nou pol consumístic de Barcelona. Per cert l'aparcament subterràni circular és d'aquells que fa gràcia a les ments simplones i poc avançades.
A mi em va fer gràcia la disposició circular dels cotxes. Heh.


Per a arribar fins a La Lola, t'has de fer una bona pujada mecanitzada, que sincerament em va semblar força alegòric: cap al cel de Barcelona (de 4 plantes, ehemnnnn) i us asseguro que val la pena aquesta peregrinació. Es clar que qui vulgui té ascensors -fins i tot panoràmics-, però a mi m'abelleix més la pujadeta consumista entre les tendes trending.

El post és llarg perque no s'hi van posar per poc i ens van servir 15 plats diferents inclosos els postres. O sigui que anem per feina...


Autoexplicatiu, no? Una amanida russa amb llagostins picadets per dintre i serradures de pernilet per fora. Començem bé!


Una miqueta de mostra del producte que s'hi gasten. Un pernil 'Dehesa de Extremadura' que algun cop haviem mirat amb ullets a la nostra tenda de pernil de capçalera i també unes anxoves de textura suau i saboroses.




Croquetes i bunyols de bacallà. Combo triomfador. Amb uns bunyols que quitàven el sentío. Deliciosos fets directament de bacallà dessalat al punt perfecte, o sigui sense cap massa interior. Directament bacalla amb una textura suau i sucosa envoltats d'un cruixent daurat amb la coroneta d'allioli de mel. Això no són bunyols, això són bombons!!



Calamarsets i mandonguilles ben saboroses, els calamarsets un punt picants. No és lo meu el picant, però al personal li agrada i això és el que compta. De moment anem cap al pleno al quince.

A mig sopar m'adono de que en Tiriti té la millor lectura tàctica del joc que el mateix Xavi i el verb punyent d'un Messi de la vida. Resultat, situació gloriosa a la taula rodejat de dones. Gran Lluis.


 Arriba el moment dels entrepans...


Un català amb un pa dels que m'agraden: tou i ben molsut -no hi busqueu cruixent crosta que no la trobareu pas-. M'encanta.


I un altre dels impactes de la nit, uns mallorquins en formació. Pa de brioix ben farcit de sobrassada i formatge. El toc del sucre glass per sobre és un altre combo: aporta la dolçor -recordem el clàssic sobrassada + mel- i alhora confereix al conjunt la sensació mental d'estar menjant una ensaïmada. Genial.


Uns pepitos, que també són part de la història gastronòmica del tapeo universal, es a dir, del tapeo de casa nostra. Van arribar al final i tot i l'estat full de les nostres panxes no en va quedar ni un. Això ja ho diu tot.

Fora del menú previst, arriba aqueta bomba amb salsa brava com a primicia. La salsa definitiva en carta serà diferent, però nosaltres ens hi posem amb entusiasme a donar la opinió :D


Els postres, ja em perdonareu, no els vaig fotografiar perque a aquestes alçades havia perdut l'oremus, el cap i les neurones en les converses que com podeu imaginar volaven de banda a banda de la taula tot analitzant el sopar, els blogs, els cuiners, el SEO, el SEM, el sursum corda i la mare de totes les entrades. Hi havia uns macarons fantàstics, però no tinc la foto :(

O sigui, que hem fet pleno al quince i tot estava boníssim. No us puc dir altra cosa, que jo no soc crític i només faig cròniques!!heh!!



Com va preguntar en Massitet (de casta le viene al galgo) perque La Lola, perqué aquí i perque ara?
En Quim ens va contestar que La lola es deia el primer restaurant on va treballar, que el lloc és privilegiat per les vistes i perque els companys de cúpula estan fent també esforços notables i ara... perque es van enamorar del local.


Moltes gràcies a la tripulació de La Lola de las Arenas. A Antonio, cap de cuina, a la Carme que ens va convidar i al Quim Marqués -un dels alma mater de l'assumpte i que també capitaneja El suquet de l'Almirall a la Barceloneta-

web: http://www.laloladelasarenas.com
Ubicació: Cúpula del centre comercial Las Arenas
934 255 714 - Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385



13 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Admeto que intento mantenir-me el més lluny possible d'aquesta mena de llocs, centres comercials vull dir. ara, què no faríem per uns bons bunyols de bacallà?

josep ha dit...

Jo tampoc aniria, d'entrada a menjar a un Centre Comercial, ara bé, pel que expliques i el que es veu, en aquest cas es podria fer una excepció, je, je. Els bunyols de bacallà, una menja senscional!!

Anna Hallado ha dit...

Pel que veig, sensacional! I ho vau passar fenomenal, com no pot ser d'una altra manera.
Petons a tothom.

Miquel ha dit...

viendo otra vez las fotos me entra salivera,a mi el mallorquin me cautivo,gran nit gastronomica

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El Mallorquí va ser el gran triomfador, però tot estava molt bo, més que bo i els productes eran de qualitat.
Petons.

Unknown ha dit...

Quin tiberi! Tinc moltes ganes de tornar a compartir amb tots estones com aquestes.

Muas!

Sara Maria ha dit...

Com sempre del primers... Jo encara tinc les fotos a dins la càmera... A veure si m'hi poso ja, va valdre la pena!

Gemma ha dit...

caram, us vau reunir tota una bona colla!
Vaig estar un cop a les Arenes per visitar els Macarons de l'Enric Rosich ;)
M'apunto la recomanació, trobo molt bona idea combinar els bunyols de bacallà amb mel!

Bet ha dit...

Jo poques vegades he menjat en un centre comercial, però mare meva, quina bona pinta tot!!! ho tindrem en compte, gràcies per aquesta super crònica! :)

Els fogons de la Bordeta ha dit...

No hase falte disir nada más. Completament d'acord amb tot el que dius, però em falta la foto del "rarito"... jajajaja

margot ha dit...

Xiquillo, estuve antes de ayer a La Lola que pasda de buñuelos, insuperables, me he comprado el bacalao para hacerlos, a ver que tal me queda.
Vaya sarao eh!!!
Call me please another day, lo escrito bien? jajaajajajajajaj
Besos

Bet ha dit...

Doncs jo hi vaig anar dissabte buscant els bunyols i resulta que ja no els fan, els han tret de la carta!!! :(
La resta de coses que vam menjar em van agradar força, la "lolarusa" boníssima, les hamburgueses també, però per exemple les patates braves... N'he tastat moltes de millors! També vam menjar el wok de verdures i romesco, els boquerons i una amanida. Tot i així, tinc ganes de tornar-hi per provar més coses.
Una abraçada Oscar i bon estiu!
PD: fem un grup al FB demanant la tornada dels bunyols? ;)

starbase ha dit...

Han tret els bunyols? Ostres, per a mi es un fail!!! Ho petàven molt :)