dimarts, 21 de febrer del 2012

de trinxat de la Cerdanya, ideal per al tàper

Hi ha plats d'ultra tàper. Es a dir, plats que aguanten la carmanyola sense pèrdua i amb una dignitat que descobreix els seus origens. Plats de currante, de feinejar, de

Un és el trinxat de la Cerdanya, un clàssic ultrasimple de resultats sensacionals. La reina galega del meu cor ha hagut de canviar l'arrufament de nas inicial per una petició de properes reedicions trinxants.


Aquí tenim la recepta

Trinxat de la Cerdanya:


Ingredients:


Mitja col de paper (la col d'hivern o repollo)
Tres o quatre patates
Un bon grapat de cansalada
Sal, oli, pebre.


Procediment:


El plat més senzill del món.
En una olla amb aigua i sal posem a bullir la col rentada i tallada a tires gruixudes i les patates tallades també a troços d'un parell o tres de cm. Quan està cuit (les patates ja es poden aixafar bé amb una forquilla) ho escorrem.
En una paella posem la cansalada tallada a daus, la daurem lleugerament (a mi si es fa molt i queda seca no m'agrada) i li afegim la col i les patates. Anem treballant i amb la espàtula aixafant la patata fins que queda un conjunt molt desfet que rectificarem de pebre.


La forma tradicional és servir-ho amalgamat en una mena de truita, però jo simplement el vaig posar al tàper. És una solució sensacional i molt gustosa. Plat d'hivern i de muntanya per al oficinista afamat.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Un plato sencillo, pero efectivo y como bien dices un clasico de la cocina catalana, en este caso de la Cerdanya. Un saludo.

Miquel ha dit...

buenisimo taper,me encanta el trinxat

L'hora del tupper ha dit...

Ara és el moment. És època de cols, oi? Bona proposta per la carmanyola

Tapa't de tapes ha dit...

Estic d'acord amb tu: és senzill i boníssim, el trinxat. Això sí, jo només hi posaria una condició, sigui amb tupper o amb plat. Menjar-lo calent! Fred perd molt... petonet!

No tot són postres ha dit...

<M'agrada molt, només una cosa una mica més rosset i sobretot poder escalfar el tupper, fred... com que no!!

PTNTS
Dolça

David ha dit...

Vaya casualidad. Esta semana cuento mis experiencias con el Trinxat. Pero en esto los catalans tenéis más mano, que para eso es vuestro.
Saludos de los vecinos maños

http://mundomediterraneo.blogspot.com/2012/02/trinxat-de-la-cedanya-esencia-de.html

Sara Maria ha dit...

I si li poses un all picat molt millor!

Chez Silvia ha dit...

i tant que és bon recepta de taper!!! i per els que és queden a casa!!!! Muaks