dilluns, 16 d’abril del 2012

de Coctail amb llima i coco? No, Dani Jordà a Panes Creativos

Ahir dissabte ens passàvem passejant el matí per diversos mercats de Barcelona, en safari fotografic (sigh!) de parades interessants. I a la tornada, paradeta per al temple La Trinidad - Panes Creativos per comprar un pa d'olives verdes que ens embogeix.
I de pas fer respirar una alenada de la creativitat, que sempre surt d'aquell obrador a la vista desde la tenda. I ens ha rebut en Dani i ens ha fet passar -tot deixant momentàniament de fer croissants, feia goig veure aquell batalló de triangles plans en formació llestos per a 3Dformarse-.

Li he preguntat sobre el seu inminent viatge a Singapur, on l'han convidat a mostrar el seu mestratge creatiu i ens ha volgut explicar la creació que porten per a les terres d'orient. Aquest mag i el seu equip els hi faran panets (format tipus panet d'hamburguesa, per a entendren's) aromatitzats amb llima deshidratada, coco en daus i pebrot picant.



Aquestes creacions no són només la capacitat de imaginar combinacions que podem trobar també en altres mons (a mi em va venir al cap inmediatament la cocteleria) sino una intensa i continuada feina de assaig i depuració de defectes. En Dani ens comentava que van començar fent servir coco ratllat (que perdia capacitat de sorprendre i colpir el paladar en dissoldre's per tot el pa) i ara en fan servir en daus deshidratats, de la mateixa manera que el picant queda concentrat en aquests filaments de preciós color ataronjat quan inicialment inundaba tot el pa.

Mentre ens ho explicava i ens donava a tastar els diferents ingredients a mi se m'ha posat la emoció gastronòmica a mil per hora.
I probablement el que més m'emociona no és saber que  a la tornada de Singapur podrem tastar aquests pans a la seva botiga, ni tan sols la exquisidesa del coco i la llima amb una -imaginada també- hamburgesa de tonyina. El que més m'emociona és que en Dani et veu entrar a la botiga, et convida a passar i t'ho explica. Així de simple i d'emocionant.




7 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

En Dani Jordà es una persona molt sencilla, vem parlar amb ell abans de la Setmana Santa i ens va dir que passessim per l'obrador un dia. Estic desitjan vuere'l en acció.
Petons.

Anònim ha dit...

Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

Teresa ha dit...

Faré una escapada a la botiga, ha de ser molt interessant!

Gemma ha dit...

Panets de cooc, llima i pebrot???? Uau, han de ser gustosíssims, amb hamburguesa o sols tal qual!
No he estat mai a aquesta botiga, pero sabent que en Dani Jordà et rep tan bé, no trigaré a fer-li una visita ;)

el taller de cuina ha dit...

Cada vegada que en parleu em venen moltes ganes de conèixer aquesta fleca!!!

Miquel ha dit...

un crak el Dani tanto humano como haciendo sus panes

Anònim ha dit...

Sencillamente nos hace sentir afortunados. Siempre salimos con una gran sonrisa, oi? Ay, y ese pan con chocolate, nyam nyam...

Cris galeguiña!

(Y que no se lo queden por Singapur!!!!)