dimecres, 13 de juny del 2012

de Menú peix Blau a Tarragona Gastronòmica

Fa uns dies us vaig presentar la ruta de tapes del Peix Blau Tarragona, i em va quedar pendent la segona part on vem poder degustar un llarg menú de 10 plats cuinats per xefs d'alguns dels diferents restaurants que participen a la iniciativa.




El menú el vàrem poder gaudir al emblemàtic restaurant AQ de Tarragona, en una sala per a nosaltres que com a curiositat té un enginyós sistema de politges i equilibris per poder modificar les làmpades de forma que sigui fàcil configurar les taules per al nombre de comensals. És difícil d'explicar, però ho resalto perque dona una bona idea del nivell de detall i modernitat que presenta aquest restaurant. Veieu les mampares de la següent imatge? Poden pujar i baixar suaument per a crear diferents espais i taules.


Vagi per endavant la meva expressa menció a no sonar condescendent desde la muntanyeta pixapí, però sincerament és increïble que Tarragona no comptés amb una associació unificada que muntés propostes potents i coordinades de cara a promocionar la seva gastronomia. En tot cas, per a mi és una alegria doble que per fi estiguin en aquest model i també, per que no dir-ho, que hagi estat un dels blogs convidats a la inauguració d'aquesta etapa.

Vagi com sempre per endavant que ni faig ni pretenc fer crítica gastronòmica, només explico el que vaig menjar i quina sensació en vaig tenir :P.


Xips de Sardina, (Manolo, Serrallo)
Chips de sardina.
Una paperina de sardines cruixents que ja havíem pogut tastar en format tapa. Amb la inevitable salsa romesco. Una bona i contundent manera de fer un aperitiu blau!!



Iogurt de mató de Fonteta amb anxova de l'Escala amb taronja i festucs. (20 à la Rambla)
Yogurt de mató Fonteta con anchoa de la Escala con naranja y pistachos
Un dels meus dos favorits de la llista. Sublim combinació de dolçor cítric, salaor blava de l'anxova i un iogurt untuós i suau. Brutal.



Trifàsic de tonyina: pa de romesco amb confitura d'escalivada i ventresca de tonyina. (L'Onada)
Trifásico de atún: pan de romesco con confitura de escalivada y ventresca de atún
Un plat  contundent on hi va haver disparitat d'opinions entre els assistens sobre el punt de cocció de la ventresca. Alguna va quedar poc cuita, però jo vaig tenir sort i la que em va tocar estava perfecte. El pa el.laborat per el mateix restaurant era bó, però m'esperava encara més gust de romesco!!



Tàrtar de seitons i anxova amb pebrot verd. (AQ Restaurant)
Tartar de boquerones y anchoa con pimiento verde
Un petit mos deliciós, on el pebrot verd fa de fons i li va que 'ni pintat' (pun intended) a un tartar de peix blau absolutament untuós i ple de sabor. Fantàstic.



Ceviche de verat amb maraujà i coriandre.  (Auriga)
Ceviche de caballa con maracuyá y cilantro 
Refrescant ceviche, com no podia ser de cap altra manera, oi? Jo no soc molt amant del cilantre però el cert és que al ceviche se li posa cilantre en origen tot i que en aquest cas jo el vaig trobar un pel dominant sobre la resta d'ingredients.


Coca negra de bonítol en escabetx suau de soja i saltejat de okra i salicornia. (Taller de cuina)
Coca negra de bonito en escabeche suave de soja y salteado de okra y salicornia 
Haig de comfessar que no puc amb la okra. Amb aquesta textura babosa interior que em supera, vaig gaudir de la resta del plat i em va fer molta gràcia poder menjar salicornia, la veritat.



Sorell escabetxat amb verdures i maduixes. (Auriga)
Jurel escabechado con verduras y fresas. 
Per motius logístics (6 cuiners, una cuina...) no vem poder gaudir de la maduixa en el plat. Una llàstima perque realment m'hagués agradat poder contrastar la dolçor àcida de la mateixa amb l'escabetx del sorell.



Arròs de sardina amb suc d'espines i verdures de mar. (20 à la Rambla)
Arroz de sardina con jugo de espinas y verduras del mar
On hi hagi un arrós ben fet, que se quite tó lo demás! En lo personal parlo es clar. I això em ve de familia ja que tinc un pare que més que català sembla nascut al delta del Me-kong, je. En tot cas, ja podeu imaginar per la foto: sabor, sabor i més sabor. Em va encantar.




 Maduixes amb gelat de llimona i alfàbrega.  (AQ Restaurant)
Fresas con helado de limón y albahaca.
Una sopa feta amb l'aigua que suen les maduixes quan les talles i les poses amb sucre, amb una bola de gelat casolà de llimona. Fantàstic per desengreixar. L'alfàbrega personalment no la vaig notar.


Royal de plàtan i brioix amb gelat de coco  (Taller de cuina)
Royal de plátano y brioix con helado de coco.
Una presència impactant per a un postre compler: refrescant, dolç i amb xocolata. heh!


Vull destacar finalment la dificultat que ha de suposar tenir 6 equips de cuina diferents treballant plegats en unes instal.lacions que a quasi tots els són al.lienes. Tot i això, va quedar clara la voluntat dels cuiners de lluir-se i preparar plats saborosos amb el peix blau. Altra cosa són les preferències personals de cadascú que en el meu cas està clar per quins dels plats es van decantar.

Però va ser un fantàstic menú tarragoní, ple de sabor i omega 3 a tutti colori que em va permetre fer un tastet de la gastronomia de Tarragona i sobre tot em va donar l'alegria de veure com enmig del contexte tan fotut que vivim, hi ha gent amb empenta i ganes de sortir endavant plegats.
Gràcies per la invitació Tarragona!! :)

5 comentaris:

Miquel ha dit...

esto es un festival de buena cocina,un gran menu sin lugar a dudas

paki ha dit...

Um arco de sabores e ainda mais saborosos. Uma delícia....

Anònim ha dit...

Como sigas así vas a terminar generando tu propio campo gravitatorio. El que avisa no e traidor

Gemma ha dit...

Només va faltar peix a les postres, je je je... :)
El iogurt de mató amb anxova ha de ser molt bo.

No tot són postres ha dit...

Magnífic!!

Nosaltres, des de la ciutat ganxeta veïna anirem al Taller de Cuina demà, a tancar les I jornades gastronòmiques del Peix Blau! És que ens falta el menú degustació , jejej!!!

PTNTS
Dolça