diumenge, 8 de juliol del 2012

de projecte La Fogaina, exemple de crowdfunding

El sistema de crowdfunding o micromecenatge és un dels grans avenços que ens ha portat la societat 2.0. Un sistema que permet a la gent ajudar dintre de les seves possibiltats a fer possibles somnis d'altres persones. I tot sovint els projectes presentats incorporen valors ètics o socials ben interessants. Com el que us porto avui: La Fogaina.

Malauradament, com fa poc vaig viure en el cas del familiar d'un amic, no sempre s'aconsegueix l'import mínim necessari per a arrencar el projecte. Però cal pensar que fa cinc anys cap d'aquestes propostes hagués tingut ni tan sols la possibilitat de plantejar-se el neixement per un mitjà tan popular i democràtic (en l'acepció més pura de la paraula).

Suposo que sabeu com funciona, però per si de cas un mini-resum:
Una idea, un cost, un termini per a que hi apareguin 'inversors'. Si a la data no s'arriba al mínim import, ningú paga. Si s'arriba el projecte es porta endavant.



Per això avui us porto la proposta d'una familia que vol posar en marxa un forn de llenya per a fer pa dins de l'espai de La Vall d'en Bas (Girona). Un forn de llenya comunitari i ecològic.

És tan sols un exemple -fantàstic, en la meva opinió- de com projectes lligats al món de la gastronomía també tenen cabuda dins aquest sistema de finançament. No els conec en persona i no en tinc cap relació ni familiar ni tan sols digital. M'ha arribat la informació i m'ha semblat un gran exemple.


Un exemple de que per molt que ens perforin l'annus una vegada i una altra desde la cúspide de la piràmide. per molt que ens vulguin adormits i anxovats com a societat i com a individuus. Per molt que sembli que quan s'acaba el futbol ens hipnotitzaran amb l'or olimpic...

Podeu consultar els detalls del projecte La Fogaina clicant aqui o a la següent imatge...



Aquí a fora hi han bones idees, idees positives, idees que sumen de debó. I només depenen de les persones com tu i com jo. Hi ha en definitiva, vida més enllà de la prima de risc i de la puta mare que els va parir. I em penso que sabeu a qui em refereixo.

6 comentaris:

L hora del tupper ha dit...

Les bones idees s'han de difondre.

Gràcies per la informació.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No había sentit parlar d'aquestes idees. Em sembla una bona idea.
Petons.

Arantxa ha dit...

Ole tu y ole ellos. De verdad.

Ricard Sampere ha dit...

Tampoc tenia ni idea d'això.... Has fet be en difondre aqquesta idea...

Salut..!!

La Fogaina ha dit...

Hola Oscar! Som l'angel i l'emma, els nois que engegem La Fogaina. Ahir un noi en va escriure un mail oferint-nos material de cuina pel projecte. Molt agraïts li preguntem (per mail) com ha sapigut de naltrus. Ens enllaça amb aquest blog. No saps l'alegria inmensa que suposa veure un post (teu) sobre La Fogaina, no ens coneixem de res pero els agraïts som naltros. Es veritat que tenim posades moltes esperanças e ilusions al projecte, un projecte ecológic i artesà, però sobretot HUMÀ. Gracies a tu i a les persones que comenteu positivament aquest tipus d'iniciativa. Salut i bones migues...

Ruben ha dit...

Això ens demostra que som altruistes per naturalesa, i que encara que els temps siguin durs, sempre podem ajudar aportant granets de sorra aquí i allà...