divendres, 12 d’octubre del 2012

de dins i per dins. Aliments amb IRM

Tornen els clàssics, ja en vem fer un de concurs similar i la veritat és que un link del mestre Martí (si us interessa millorar la vostra fotografia gastronòmica és el mestre que necessiteu) m'ho ha tornat a recordar.
Per a fer aquestes fotos necessitarieu un equipament que no està a l'abast del comú dels mortals, però com que hi ha qui treballa amb ressonadors magnètics i li cal fer proves de ajust i tal... podem gaudir d'aquestes fotografies.

La ressonància magnètica és una tècnica per a analitzar cossos per dins sense haber d'obrir-los. Cosa que és una enorme avantatge quan el cos a analitzar és un cos humà, es clar. Funciona creant un camp magnètic potent, aquest camp interacciona amb els elements elèctricament carregats (com per exemple un protó que té càrrega positiva i gira com una baldufa sobre si mateix).
El camp magnètic aplicat fa aliniar els nuclis d'atom d'Hidrogen -que és justament un protò!- i del qual en tenim un munt d'Hidrogen ja que som pràcticament aigua H2O. Quina sort!
Així mesurant la resposta corresponent podem crear imatges del interior del nostre cos i que el Dr House tingui teca per a les seves palles mentals.
Si en voleu saber més podeu consultar la entrada de la wikipedia, es clar.

Algú s'anima a dir quins són els aliments 'fotografiats' per dintre?





Aquestes i altres imatges les podeu consultar a la font original i primaria: http://insideinsides.blogspot.com.es/

6 comentaris:

emma ha dit...

Hola!

Em penso que una carxofa, un tomàquet, alls, cols de brusel·les i la darrera sembla un kiwi, però les llavors són massa grans...

Molt divertit aquest post!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El primer ni idea,pot ser una panotxa, segon un tomàquet, després alls, coles de Brussel-les i una xirimoia? La física no es ho meu.
Petons.

MaryLou ha dit...

Carxofa, xirimoia,alls, cols de bruse·les, kiwi...?

Gemma ha dit...

Per ordre: carxofa, xirimoia, alls, cols i kiwis? :)

starbase ha dit...

Xarxofa, tomaquet, alls, cols de brusel.les i xirimoia :)

Ricard Sampere ha dit...

Jo arribo tard, però no hagués pas fet 5 de 5... No tinc massa imaginació per aquestes coses....

Salut..!.