dimecres, 14 de novembre del 2012

de Fira Orígens a Olot (I)

Iniciatives com la Fira Orígens (organitza Pep Palau von Arend / Fòrum Gastronòmic) ens demostren que hi ha vida més enllà del melic barceloní. Que sí, que els del cap i casal molem mazo. Sí, la nostra ciutat és la óstia en patinet... però tot i que no ho sembli no és pas el centre de coordenades de l'univers.



Per això, agafar el cotxe i apropar-se a Olot per a gaudir d'un event com Orígens et recomforta (vaja, a mi com a mínim em va recomfortar) amb un cert equilibri interior i de pais. Tots els expositors d'Orígens son productors. Petits negocis i grans voluntats posades en un espai de 3x4 metres ple d'energia positiva.

Perque si alguna cosa en destaco per sobre de tota la resta no pot ser altra que la quantitat d'energia positiva que es respirava a l'ambient. Sabeu quan un adolescent comença a despertar?  Doncs aquest va ser l'ambient que vaig viure: trempat. Cal felicitar doncs als productos, a la organització (dissabte van haver de tancar portes degut a la gran quantitat d'assistents!! i es clar, també als ídem que amb la seva assistencia van confirmar massivament la validesa de l'aposta)

L'espai estava distribuit en tres seccions, un aula gastronòmica on hi havia les ponències i showcooking (en proper post posarem alguna coseta que penso que ens pot ser útil), també un aula del tast on hi havia tallers per coneixer els diferents productes amb IGP i DOP durant el cap de setmana. I finalment un cos central amb els stands dels productors.



D'entre els diferents productes i estands amb els que vaig poder parlar em quedo amb una cervesa Keks de maridatge per a Sushi -fòrmula d'el MC Pep Nogué- i també de la mateixa casa una cervesa amb café, llet i cacau que -tot i ser abstemi- em va agradar molt. Potens grado 8 en la escala de Richter.
Es notava molt clarament el cacau, brutal.

Cervesa Keks
www.keks.cat


També vaig poder xerrar amb en Xavier, un xocolater enèrgic que ens va transmetre la passió per el seu bombó trufat de cassis. Ja li vaig dir a ell a la cara, com es diuen les coses "de blogger a home":
 -Aquest bombó és un ZAS! en toda la boca.

Enèsima potència trufada de sabor.


Xavier Rodriguez
Xocolates aynouse
c/Pompeu Fabra, 2 (Agramunt)

Com a tercer producte que em quedar tatuat al paladar, hi ha uns raviolis de la gent del 'Racó de la Pasta'... casolans com no pot ser d'altra manera i de sabor intens. Es feia curt el ravioli, jejeje.

El racó de la pasta
C.Mulleras, s/n · Plaça mercat · Parada número 3, 17800 Olot


I abans de marxar vem passar per el Bus Alicia, que de forma constant i incansable ens anem trobant en fires i mercats mentre excerceix la seva tasca evangelitzadora: la fe d'una alimentació sana, racional i sostenible.


Com us deia abans, encara tinc més material de la fira olotina. Material sobre les aules gastronòmiques, així que n'haurem de fer algun altre post amb sorpreseta multimedia inclosa! #oleyo :D

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, Oscar, no te'n perds ni una, eh????
Jo volia venir, però al final la roca va poder més, je je je...
I pels que som de fora de Barcleona, ja ho crec que hi ha més vida fora de la capital! ;)

Marta Padenous ha dit...

...per la mandrota de fer kms...sort que ens en fas cinc cèntims!!! Fa dies que tinc ganes de veure a en Pep Nogué...i Olot un bon destí! Ai la mandrota!!!!
Ptnts

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona crònica, Òscar!! Em vaig quedar amb ganes d'anar-hi, això de trobar-te productors DOP iGP tots junts ha de ser la òstia!! (ai, perdó). El Xavier xocolater fa una cara de feliç que no té pèrdua! I tu sembla que vas xalar, oi? Gràcies per compartir-ho. Petonets!!

SUSANNA ha dit...

Hola ôscar guapo tu

Moltes gràcies per tanta informació que ens facilites sempre que pots, ets un SOL

mil petonets Susanna

Fem un mos ha dit...

Amb el que ens agrada anar a Olot, aquesta ens l’hem tingut de perdé, sort de les teves cròniques, que ens assabentarem com va anar tot.
Una abraçada