dimarts, 29 de gener del 2013

de +Cub: sopar de tàpes a Girona

Hi ha locals que et fan tilín no només per la seva cuina, sino per el tracte, l'atenció, l'ambient o un que se jo que jo que sé. Això em va passar dissabte passat al +Cub de Girona. El local ens l'havia recomanat el Putugurú La Hora del Bagel, i quan ens vem acostar famolencs per la passejada intensa de la tarda eren les vuit i encara estàven preparant el servei que tenien reservat (100%) a partir de les nou del vespre.

Els vem demanar si podiem tastar algunes de les seves tapes i van accedir a posar en marxa el servei una estona abans del planificat. Ens van avisar que necessitàven la taula tot just una horeta i aquest va ser el compromís: ells ens donàven de sopar i nosaltres fèiem via. Els hi volem agrair l'atenció i les molèsties que es van prendre (val a dir que sense saber qui èrem ni xorrades 2.0. O sigui, a pèl)





El local és un bar dedicat a la tapa amb tocs moderns, situat a tocar del riu Onyar i amb una terrassa àmplia que deu ser la bomba a l'estiu. Per raons obvies nosaltres vem escollir una taula interior, taules de dimensions molt reduides perque com us he dit no és pas un restaurant sino un bar de tàpes. El personal és jove i eficient, tot i el compromís horari en cap moment vem sentir que ens fotèssin cap mena de pressa. Com que encara em ronda per el cap el seu bull amb pipes, avui us en faig cinc cèntims a la espera d'el·laborar la macro-entrada definitiva del Girona10.

Per començar ens vem demanar un magret d'ànec tractat en format carpaccio amb parmesà ratllat. Em va agradar força, i la intesitat de l'oli de La Vinya enriquia molt el plat.



Unes croquetes de carbassa i unes altres d'escalivada. Les dues molt cruixents i suaus al interior, em va agradar més el toc saborós de l'escalivada que no pas el matiç dolçenc de la carbassa. En tot cas, molt bones croquetes (a les que jo mai posaria una reducció per sobre)



Una amanida amb un excel·lent formatge fresc de cabra (muerte muerte muerte al rulo de cabra, nunca mais el rulo de cabra dels pebrots!!), una mica de salmó i amb una olivada potent que li feia de salsa i condiment. Molt bona altra vegada.


La tapa estrella de la nit, un bull negre amb pipes que es presenta allitat sobre uns pètals de tomàquet i una torrada. El conjunt és deliciós, cruixent, intens, sucós i alguna altra cosa bona que dec haver oblidat. Sideral. Gran tapa.



I per completar el menú una hamburguesa amb espinacs i pinyons prou melosa. Tot i que jo estic en contra de les reduccions que els darrers anys assolen les nostres cuines, val a dir-ho.




En definitiva, i comptant que de postre ens vem demanar una crepe de xocolata (si no saps qué triar, tria sempre el postre amb més xocolata) ens va sortir tot el sopar per 25 euros amb dues aigues i copa de vi blanc inclosa. Si si, heu llegit bé, 25 euros en total... 12,5 euros per persona.
Lo flipas neng.

+Cub
Albereda 15
Girona 17004
www.mescub.cat
tel 972 21 29 67

9 comentaris:

Ivana ha dit...

nyam nyam! quina pinta! ja tinc gana i eso que sólo son las 8h!
petonets

Unknown ha dit...

Lastima que este a casi 100 km de distancia, aunque ahora con el AVE, se podria hacer un pensamiento, lo tendre en cuenta, una abraçada !!

Miquel ha dit...

desde luego a tener encuenta
apuntado en restaurantes a visitar
una abraçada

Unknown ha dit...

Otra q lo apunta, o sigui jo. Gràcies per l'imformació.

Muas!

Gemma ha dit...

Per res del món voldria ser el teu dietista, je je je... :)

Fem un mos ha dit...

Prenem nota, per quan visitem Girona, els plats son sensacionals i el preu encara més
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Quin cap de setmana més calòric us vau marcar!!!

PTNTS
Dolça

starbase ha dit...

Gemma, el meu dietista és un sant!!! XDDD

Jordi Beumala ha dit...

Quin drama de jalar, no??? Fa uns dies em van parlar de l'Albareda... hi hauré d'anar ;-)