dimarts, 8 de gener del 2013

del fotògraf Sergio Coimbra i alguns plats al.lucinants

Descobreixo via FineDinningLovers que al Basque Culinary Center es va presentar una exposició del fotògraf Sergio Coimbra, premiat al 2012 amb el Gourmand World Cookbook Awards per les seves fotografies gastronòmiques.
En aquesta exposició el fotograf explora la capacitat estètica dels plats de reputats xefs com Quique Dacosta, Joan Roca, Arzak, Subijana... amb unes fotografies que de tant acolorides i estètiques ens fan oblidar que estem contemplant un plat. Es clar que aquesta frontera entre el que és art i el que és donar de menjar el millor possible al personal forma part de les eternes discussions des de fa uns cinc anys sobre qué és i qué significa aquest ofici de cuiner.

Jo, que només soc un humilde navegador dels bytes gastronòmics, no tinc encara una opinió ben definida sobre el tema de quines són o han de ser les fronteres al respecte. Tot i que quan veig un cuiner que accepta que el defineixin com a artista sempre penso que en realitat, molt probablement, no estic pas devant un cuiner. En el meu caparró, un cuiner és una cosa i un artista és quelcom diferent. Els objectius són diferents i la creativitat que els dos poden desenvolupar no els fa necessàriament iguals. No cal que tots els processos creatius siguin ART, no cal que tots els processos quantificables i reproduibles siguin CIÈNCIA.

Això sí,  algunes fotografies gastronòmiques d'aquest fotògraf brasiler són d'una força estètica arrebatadora. La foto inicial del plat de Subijana la voldria per a presidir el meu menjador. Altres plats personalment em transmeten més una estètica del luxe daurada, o carrinclona... en tot cas més llunyana a la meva sensibilitat.
No parlem de plats, parlem de colors. I per a gustos... colors.

Subijana

Roca

Subijana / Dacosta



Arzak

Dacosta


Aduriz

Torreblanca

Gualtiero Marchesi

 Bottura



Totes les fotografies del gran Sergio Coimbra

2 comentaris:

Ruben ha dit...

Les fotos molt bé, però els plats són dels que tenen pinta d'haver d'anar a dinar sortint del restaurant XD

starbase ha dit...

Sí, no son precisament un platazo de fabada... XD