diumenge, 6 de gener del 2013

del millor tweet del 2013!! (i arròs de tòfona per celebrar-lo)

Entre altres coses com la felicitat d'estar amb qui estimo aquests reis m'han portat el millor tweet de l'any (que passa, els del futbol diuen que hi ha un partit del segle cada X setmanes, doncs jo faig un tweet de l'any ja a dia 6 i per al proper ja ens anirem trobant...)

Un tweet on està implicat l'astronauta Chris Hadfield, Comandant de la actual misió de la NASA a la Estació Espacial Internacional. El Capità Kirk de la nau estelar Enterprise (William Shatner, iniciador de la conversa), el gran George Takei (Mr Zulu a Star Trek i autèntic catxondo mental que segueixo amb devoció a les xarxes socials. Fixeu-vos en el seu comentari sobre no portar l'uniforme vermell que és el que portàven tots els que morien a Star Trek. JUAS!). Un esment al mític Spock (Leonar Nimoy) i fins i tot acaba apareixent el mismissim Buzz Aldrin (segon home en trepitjar la lluna darrere Neil Amstrong).
 
Al loro, és un dialeg real que es va produir a twitter. Onanismo sci-fi momentum:



Kirk: -Estàs piulant tweets desde l'espai?
Chris H: -Sí, òrbita standard, Capità. I detectem signes de vida a la superficie
Cris H: -Amb George Takei (Mr. Zulu) postejant amb nosaltres, el que necessitem es a Leonard Nimoy (Spock) i ja tindrem un equip d'emisió complert!
Zulu: -Accedeixo a ser transportat a la superficie sempre i quan no hagi de portar l'uniforme vermell.
Buzz Aldrin: -Neil (Amstrong) i jo hauriem twittejat desde la Lluna si haguèssim pogut. Però preferirè fer-ho desde Mart al 2040.

Aquest dialeg tan i tan friky que semble  (però no ho és) inventat per la ment d'un malalt de la ciència i la ciència ficció es mereix un acompanyament sideral.



Arròs amb tòfona per començar l'any.

Ingredients:

200 grs d'arròs bomba
200 grs de tòfona (aestium) que t'han regalat per el Nadal.
150 grs de nou pelada
Dues cebes grans
Un porro
Una dent d'all
Una mica de suc de tòfona
100 grs de mantega
100 ml de xeres sec
Brou clar de pollastre i verdures
Sal, pebre

Procediment:

En una cassola, sofregim lentament la ceba tallada molt fina i també els alls, amb la mantega. Podem escollir entre deixar-la només transparent o fer-la agafar una mica de color. Jo vaig optar per caramelitzar una mica ja que penso que combina molt bé amb la tòfona. Quan ja quasi està posem també el porro tallat.

Desglassem amb el xerès i ho deixem reduir. Posem les nous molt i molt picades, un 30% de la tòfona tallada també petita com el tamany dels grans d'arròs i ja tenim la base. Afegim l'arròs i li donem unes voltetes per a que agafi gustet. Anirem incorporant el brou de mica en mica amb la tècnica del risotto.

Quan ja està cuit, afegim més mantega i acabem amb la tòfona ratllada per sobre. Servir ben cremòs!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Començar l'any amb bon humor és el millor! I en aquest blog això no falta mai :)
I les bones receptes com aquest arrosset, tampoc, eh? :)

Miquel ha dit...

con humor y con este super arroz bien condimentado de la sublime tófona,asi da gusto empezar el año
bona setmana

Paprika en la cocina ha dit...

Oscar, buena manera de empezar el año, si señor con buen humor y una rica receta, que no decaiga la moral!!!
Petons.

Teresa ha dit...

Doncs mira per on, vam començar l'any amb arròs, jo amb un caldós de llamantol!! i que l'humor no ens falti mai... !!! Tornem a començar la rutina... que també és bona, eh?