dimecres, 20 de març del 2013

de nou llibre Ada Parellada: Per què uns pebrots piquen i altres no?



Els darrers dies he devorat en petites píndoles diàries el llibre 'Per què alguns pebrots piquen i altres no', el darrer de la cuinera non-stop Ada Parellada, escrit a quatre mans amb el divulgador científic Dani Jimenez. 
En aquest llibre no trobarem un recull de receptes com ens té acostumats la cuinera semproniana, sino un recull de 94 preguntes relacionades amb els procesos fisics i químics que s'esdevenen a la cuina ...i llògicament les 94 respostes corresponents.
Tot i això, com que l'Ada tira al monte, ha deixat algunes receptes senzilles per entremig de tant ping-pong del coneixement. Com les floretes del camp mentre passejes, aquí les vas trobant per sorpresa en el girar dels fulls.

La veritat és que és un llibre que sembla pensat per a aquells que -com jo mateix- durant la setmana no tenim gaire temps o esma de llegir grans tirades de pàgines. Sóm més de ràfaga breu a bocajarro justet abans d'aclucar l'ull. En dues o tres pàgines et fas una pregunta i una resposta. I ves per on, t'assegures que vas a dormir sabent alguna cosa més. Sempre i quan el cafè reparador de darrera hora sigui descafeïnat...




Per què alguns pebrots piquen i altres no
Dani Jiménez i Ada Parellada
Editorial: Ara Llibres
ISBN: 9788415224235
303 pàgines
Sense fotografies

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Aquest llibre no el tenia fitxat. Gràcies per la difusió, el tindré en compte per Sant Jordi!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

No conozco el libro, a ver si lo busco, todo lo que sean libros y mas relacionados con gastronomía son mi mayor tentación.
Gracias

Unknown ha dit...

Jo també me l'apunto. Gracies !!!

VISCalacuina ha dit...

Em sembla un llibre molt interessant i molt original!