divendres, 24 de maig del 2013

de hojaldres de chistorra: Comiat a Astrid Gabilondo

Aquesta setmana de bojos ha passat volant, un fiuuuuu! en tota regla. Aquest divendres publiquem en homenatge a la blocaire Astrid Gabilondo, una xicota que va venir de Donosti per a iluminar-nos les vides als barcelonins i que ens va injectar vitalitat i energia a través del seu blog: miblogdepintxos.com.

Fa una setmana que l'Astrid ens va deixar, i per això un grup de blocaires vem proposar que aquest divendres fariem un homenatge i comiat a aquesta gran dona. I la millor manera és cuinar el comiat desde les nostres cuines amb una de les seves receptes. Compartir amb el seu record la felicitat de cuinar per als que estimes.

Com us dic, la setmana m'ha engolit i la meva agenda i planificació ha naufragat per l'aigüera de la manca de temps. Tot i així, he tingut oportunitat de comprar juntament amb la reina del meu cor els ingredients de la recepta que hem escollit per a cuinar amb l'Astrid. Els soparem avui, tebions i acabats de fer, que és com estan més bons: entreteniments de pasta de full i txistorra. Ens permetrem la llicència de posar-hi una mica de formatge Idiazabal en alguns, que ens agrada molt combinat amb la txistorra i penso que a l'Astrid també li haguèssin agradat.

Nota: La Dolorss està recopil.lant posts d'homenatge per a l'Astrid en aquesta entrada i també al mur de Gastroblocaires s'aniran afegint durant la jornada


Ingredientes para 8-10 pintxos:
- un rollo de hojaldre fresco
- 1 txistorra de buena calidad
- 1 huevo para pincelar
- sésamo negro, semillas de amapola o cualquier fruto seco picado para adornar

Además de rico, lo interesante de este pintxo es que es muy sencillo de elaborar.
1. Cortar la txistorra en 10 piezas de unos 5 cm. En este caso hemos usado una
2. Extender el rollo de txistorra -que sería ideal que fuese regtangular más que redondo-. Cortarlo en dos tiras triangulas de unos 7 cm de base.
3. Colocar los trozos de txistorra encima de cada triángulo de hojaldre y cerrarlo girando sobre sí desde la base más ancha hacia la estrecha. Irlos colocando sobre una bandeja de horno con silpat o papel sulfurizado con bastante distancia entre ellos.
4. Pincelar con un huevo (de codorniz, si no son más de 10-12 hojaldritos) y espolvorear el sésamo negro. Nos aportará contraste de color.
5. Meter en horno precalentado a 200º con calor arriba y abajo hasta que se doren -unos 15 a 20 minutos-. Depende de cada horno, si es más grande o más pequeño etc.




Gràcies Astrid per les estones compartides i per els somriures a cascoporro. Et trobem a faltar.

8 comentaris:

Miquel ha dit...

un pintxo genial de los que siempre gustan
buen homenaje
bon cap de setmana

abril ha dit...

Jo no la vaig coneixer ni coneixia al seu blog. Les vostres paraules i post, son el millor homenatge. Els que no la coneixiem sabem ara molt d'ella.
Preciòs detall!!!!

Receptes Cat ha dit...

Un gran homenatges aquesta recepta.

Unknown ha dit...

Aquest pintxo no falla mai.

Muas i bon cap de semana.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es el millor homenatge que podem fer a l'Astrid!
Uns hojaldres molt fàcils i que donen molt bon resultat a taula.
Petons.

Francesc ha dit...

És una recepta boníssima, i un homenatge preciós. Jo he fet una cosa més senzilleta. Salutacions

Ricard Sampere ha dit...

Jo tampoc la vaig coneixer en persona. L'únic contacte va ser l'intercanvi d'algun comentari al meu blog.

Bon homenatge heu fet..!

Cuinagenerosa ha dit...

una bona tria per homanatjar-la, amb un producte tan característic del seu país i de la seva cuina com és la xistorra