dilluns, 13 de maig del 2013

de Fira de Sant Isidre a Viladecans. Showcooking i video recepta.



Aquest diumenge i via Tot és bó el que l'olla cou i el Gremi d'hosteleria de Viladecans he pogut gaudir d'un matí de showcooking dins el marc de la Fira de Sant Isidre. En companyia de la Sandra, el Xavi i la Nuni, hem visitat aquesta Fira, de 43 edicions d'antiguitat i que va neixer al voltant del concurs de paneres de fruita de l'horta i aquesta continua sent l'activitat estrella de la mateixa.
Enormes paneres amb tota classe de fruita i verdura cultivada per els pagesos en les finques del Parc Agrari del Baix Llobregat (al loro, l'únic parc agrari de tota Europa situat al costat d'una gran capital. Es a dir, que tenim un tresor sota les barbes). El cert és que la sana rivalitat amb la veina localitat de Gava impulsa any rera any a presentar paneres més grans, més potents i més formoses. Un goig sideral.


Els organitzadors de la Fira de Sant Isidre, estan impulsant durant les dues darreres edicions la seva vessant gastronòmica i per això han muntat un seguit d'activitats entre les que hi havia el showcooking de diumenge i també la possibilitat de comprar a la Cooperativa Agrícola productes ultra-frescos en una parada amb preus molt interessants (tres manats de raves a un euro, no es pot donar més per menys!).
Tot i que personalment trobo que aquesta camí que han iniciat, només consolidarà amb una oferta que sigui capaç d'atreure visitants d'altres comarques si -tal com tenen previst- aconsegueixen posar en marxa el mercat de pagés i augmentar d'alguna manera la singèrgia amb els restaurants de la localitat. jo avui ho he passat molt bé, però encara haugés xal.lat més si hagués pogut voltar per entre parades de pagès oferint els seus productes cultivats a uns centenars de metres de distancia.

En tot cas, no puc més que agrair la seva amable invitació i encoratjar-los a continuar per aquest camí. Per la meva banda ja tinc deures per a fer a casa, perque els cuiners ens han preparat unes receptes molt senzilles (en aquest sentit la voluntat del showcooking era d'arribar a un public absolutament popular). Curiós el caviar d'ou (que es fa eliminant gran part de la proteina de la clara d'ou i fregint a baixa temperatura gotetes de clara), la presentació de la bleda i el botifarró com si fòssin una tassa de xocolata amb xurros i molt llaminers aquests farcellests de col amb vedella i arròs que veureu al video.


Aquest plat admet moltes variants, com per exemple fer servir cous-cous en comptes de l'arròs cru i així reduir el temps de cocció, o posar peix i gambes per a convertir-lo en farcellets marins. Sempre escaldant breument les fulles de col en aigua, sal i el puntet de vinagre per a estovar-les.

9 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Tenim un tresor, tu ho has dit! Molt bona fira, oi? Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tenim bones verdures a prop de casa.
Passejar entre bons productes i veurel's cuinar sempre agrada.
Ja m'he quedat amb la manera de tancar els farcellets de col pels extrems.
Petons.

Cuinetes ha dit...

Quan el Jordi em va dir que el showcooking era per animar a consumir tres productes locals com la bleda, la col i l'escarola vaig pensar que seria molt interessant. Mai m'ha agradat la bleda! I després d'aquest showcooking en que ens han ensenyat a preparar aquests productes de manera més atractiva potser ens reconciliarem la bleda i jo! ;)

Jordi Beumala ha dit...

Això de les paneres em va ben captivar!!! quina passada, quanta passió...a cinc minuts de casa durant 43 anys i jo a la parra.
Soc un cas!!!
Molt encertat el format del showcooking, oi?
Fins a la propera, parella!!!!!
;-)

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Si pudiese bien estaría en esa feria...pero me quedáis algo lejos y es una pena!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ole tu, ole tu! Jo m'ho vaig passar de conya, el moment paneres no tenia preu ;)
Per cert, no us va tocar no? jejeje
Petons
Sandra

angelscuina ha dit...

verdures i fruites a dojo! m´encanta :)

angelscuina.com ha dit...

fruites i verdures a dojo! m´encantaaa :)

starbase ha dit...

Marina, i el millor: estan creixent gastronòmicament :)

Ana, amb els dits petits jejeje

Nuni, a mi em costa la col!! Però els farcellets estaven molt bons :)

Jordi, tens raó: cuinar tres receptes en paralel va donar una agilitat tremenda i va permetre que no es fes llarg. Gran encert.

Elena, no te quejarás que ahí en Galicia también teneis buenos festivales :P

Sandra, no ens va tocar... :( Tongo!!! XD

Angels, jo espero que l'any vinent ja estigui el mercat de pagès... ho pot petar!!