diumenge, 14 de juliol del 2013

d'arròs de conill amb olives negres i vi ranci


Arròs de conill amb olives i vi ranci

Ingredients:

Un conill
Un bon grapat d'oliva morta d'aragò o un parell de cullerades de pasta olivada
Una ceba
Una cullerada d'all i oli
Mig got de salsa de tomàquet casolà
Mitja copa de vi ranci
200 g d'arròs bomba

400 g d'aigua o de caldo suau de pollastre

Procediment:

Piquem la ceba i la posem a daurar en una mica d'oli. A mi per a aquest plat m'agrada molt caramelitzada, fosca con la nit. Per això el faig diumenge: tinc temps!!
Quan ja tenim la ceba caramelitzada li afegim les olives mortes picades o bé la pasta olivada i barrejem. Posem la copa de vi ranci i reduim el conjunt. A continuació aboquem la salsa de tomàquet casolana i ho coem uns minuts per a que s'integri tot. Al final a mi m'agrada posar una cullerada d'all i oli que fa la funció de posar el gust de l'all a la base però amb un matís diferent. 

Daurem el conill tallat a troçós grans (a mi m'agrada que els troços valguin la pena i no en petites llesques de conill esmirriat, je). Quan està daurat hi aboquem el sofregit anterior i ens assegurem que està tot ben calent. Aleshores hi posem l'arròsi barrejem. D'aquesta manera la primera xuclada de sabor que fa l'arròs ja porta tot el gustet del sofregit. Unes remenadetes i si posa l'aigua o el caldo, es sacceja la paella per a que es reparteixi bé i tastem per a rectificar de sal.

Si teniu sort de tenir paellera que pugui anar al forn, recomano fer els 18 minuts de cocció en el mateix, ja que queda tot molt més uniforme. Sino doncs 18 minuts de cocció al foc i endavant les atxes que fa baixada!!! Bon profit! 

Per cert, buscant sobre conill a internet m'he trobat amb els únics dibuixos de Hanna-Barberà que m'agradaven. Los osos montañeses i aquest Apá dropo meravellòs. ¿Quieres arroz de conejo apà?



3 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Jo encara hi afegiria una mica de pasta de nyora... De fet ho vaig aprendre del Xesco aquell dia que em va convidar al mini curs de cuina i a la que faig arròs de carn, ja hi dono el toc de nyora.

Salut!

Irisibula ha dit...

Yo quiero arroz apá! Tinc un antull enorme d'un bon arròs, ai quina salivera! :)

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Per treure's el barret!