dimarts, 5 de novembre del 2013

de la Mai és La Giberga i la Giberga és la Mai.

La Mai Martí és la Giberga i la Giberga és la Mai.


En ple centre de Reus es troba aquest local de linies obertes i esperit guerrer. On la Mai Martí cuina cada dia plats amb productes de proximitat. Proximitat a qué? Doncs al seu cor, obviament.
Perque cada detall que trobes a La Giberga et parla de la passió d'aquesta cuinera, del seu somni. La cuina que comparteix amb el seu fill (joder, puja ferm el xaval. S'ha de veure com apreta al donar la ma) i on a la limitació dels metres hi aboquen ganes, ofici i talent. Ofici i talent.

Hi vem anar tot un grup de Gastroblocaires, gent de morro fi i que a més ja veniem tocadets de la prèvia a Vermuts Miró. Tot i això els plats van quedar nets com una patena i més d'un va repetir. Som, en efecte, uns pecadors.

Nota:  les fotos dels plats són de l'Ana Casanova (lovefood)


D'entrada el millor plat de la jornada, setmana, set y partido.
Uns ravioli de melós de bou que encara m'emocionen al recordar la seva textura. Suaus, sedosos i fundents. I amb una intensitat de sabor concentrada i aguda per la reducció dels sucs de cocció. Essència i més essència servida en plat quadrat. Geometria del sabor. Emocionant.


De segon un civet de senglar que ja de per sí és un regal. Aquests plats de caça no son habituals a la nostra dieta i sempre signifiquen festa, alegria i xerinola. En aquest cas un clàssic civet amb intensitat i bosc, acompanyat d'uns bastonets de moniato que encara posàven més la tardor a taula.


També vaig poder tastar un interessant bacallà amb salmorejo, on el joc visual del salmorejo et porta a imaginar una salsa de tomàquet dolcenca quan la cullera viatja a la boca. Però al primer contacte notes l'acidesa controlada d'aquesta crema fresca del sud i tot es capgira, en un joc divertit i saboròs que és tot un encert de la cuinera. Ens agrada jugar!

Talent i ofici. Talent per cuinar uns ravioli que sonen a Stradivarius, ofici per servir-nos un menú deliciós malgrat un terrible mal d'esquena. I una capacitat i força interior que s'encomana quan veus com aquesta cuinera de raça t'examina el fons de les retines, cercant la veritat per saber si t'ha fet feliç amb la seva cuina.
Sí noia sí, hem gaudit, volem tornar i aquests ravioli valen un imperi. Omaigot.


LA GIBERGA
Carrer d´en Vilàr nº 12 local 2, 43201 Reus
Tel. 977 34 29 47
www.facebook.com/lagiberga

8 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Us costa baixar, però sempre q veniu en quedeu enamorats!!!! La Mai s'ho curra!! Un petonàs amb permís de la reina del teu cor!

Marta Padenous ha dit...

Us costa baixar, però sempre q veniu en quedeu enamorats!!!! La Mai s'ho curra!! Un petonàs amb permís de la reina del teu cor!

Unknown ha dit...

Els ravioli no els vaig tastar, però el bacallà era 'superior', els fideus i els calamarsons, tampoc desmereixien, i si, per descomptat que cal tornar. Una abraçada !!

No tot són postres ha dit...

La Giberga ... un plaer!
Ptnts
Dolça

abril ha dit...

GEnial va estar el dinar a la Giberga!!!!!!!

Tapa't de tapes ha dit...

Bé, bé...! La prova del delicte, on és? On és el plat net?...

Ricard Sampere ha dit...

Jo he anat un parell de vegades i sempre bé. I en tema vins, molt aconsellable també.

S'ha convertit en el "meu lloc" a Reus.

Salut!!

Ricard Sampere ha dit...

Jo he anat un parell de vegades i sempre bé. I en tema vins, molt aconsellable també.

S'ha convertit en el "meu lloc" a Reus.

Salut!!