dimecres, 4 de desembre del 2013

de phoskitos casolans, cotnes amb xocolata, arrosso negres i neules al Sabores Taller


Cada Desembre en Daniel Chozas (elputuamu) i en Xesco Bueno (elputumestre) conviden a un grup de blocaires i amics a compartir vetllada a Sabores Taller de cocina. Com que soc les dues coses, he tingut la sort de ser convidat a les diferents trobades anuals, que canvien de receptes però mai de funcionament i esperit: tothom hi pot participar d'una manera o altra en la el.laboració de les receptes i cada any hi ha algun element especial.
Si l'any passat vem gaudir i vem perdre les empremtes digitals fent neules amb l'estri decimonònic del Marc Can Rodelles, aquest any els amfitrions -amb el debut del Salvador Garcia cap de pastisseria del Grup Sagardi i subcampió d'Espanya de pastisseria- ens van proposar un viatge emocional a la infantesa via la el.laboració d'uns phoskitos.


La veritat és que el phoskitos és ben senzill si aconsegueixes una certa quantitat de sucre fondant (que no es pas el mateix que el fondant de cobertura). Aquest sucre es barreja amb mantega i ja tens el farcit del pastisset. Aleshores només et cal fer un pa de pessic vienès (ultramegatope flexible) i ja tens quasi tota la feina feta. Escampar el farcit, enrottlar, tallar i banyar amb xocolata. Ho voleu veure? Està capturat al video


Com també està capturat l'èxit fulgurant de la nit, una idea del Xesco i en Marc Rodellas consistent en banyar amb xocolata de qualitat unes cotnes -també conegudes com a cortesses- de porc i afegir per sobre una mica de sal en escates. A mi em va agradar més el caneló de brandada però mira, soc franca minoria: cotnes amb xocolata for the win.

A banda d'aquestes dues preparacions xocolàtiques, també vem sopar el mencionat caneló de poma i brandada que guardo per a un propera entrada i un arròs de pucherete amb trompetes de la mort, butifarra negra i cansalada. Light, ouyeah.



Pucherete de arroz de trompetas, butifarra negra y tocino by Xesco Bueno

Ingredientes sofrito1:
1/2 dl aceite de oliva
250 g de cebolla picada muy pequeña
60 g de pimiento verde picado igual
1/2 pimiento rojo escalivado y picado
2 dientes de ajo picados
100 g de tomate natural triturado y tamizado
sal, azafrán, pimienta, un poco de pimentón ahumado

Calentar el aceite, añadir la cebolla y sofreír lentamente, seguir con el pimiento verda y después los ajos picados. Añadir el tomate y el pimiento rojo escalibado y picado. cocer lentamente hasta concentrar.

Ingredientes sofrito 2:
1 butifarra negra
1/2 kg trompetas de la muerte
100 g de tocino curado salado cortado en trocitos pequeños

Dorar en seco el tocino en una cazuela, decantar y elminar el exceso de grasa. Añadir las trompetas troceadas y cocer. Añadir la butifarra negra cortada en cubitos pequeños. Cocer hasta concentrar. Rectificar de sabor.

Procedimiento:
1. Precocción del arroz en fondo oscuro de carne con un poquito de tinta de calamar
2. Cocción del sofrito
3. Juntar en el pucherete arroz precocido, sofrito y caldo. cocer en horno a 220ºC

Arroz utilizado: vialone nano

Com sempre, només queda agrair al Daniel la seva invitació, als mestres el seu mestratge i als blocaires el bon ambient del taller. Ja sabeu que fa anys que ho repeteixo, però una veritat repetida mil vegades no deixa pas de ser veritat: el millor dels blocs són els blocaires!!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina ràbia em fa treballar a aquella hora, m'estic perdent totes aquestes trobades tan xules!
La cotna amb xocolata ja la tinc apuntada, ara tinc ganes de llegir la recepta del caneló (caneló¿?) de poma amb brandada , crec que també m'agradaria més com a tu ;)

Cuina Cinc ha dit...

Enhorabona!! Decuina, pel reportatge, els post, el vídeo i la música:))!!!... i la teva feina,
Felicitats!


Cuina Cinc ha dit...

Enhorabona!! Decuina, pel reportatge, els post, el vídeo i la música:))!!!... i la teva feina,
Felicitats!


Tapa't de tapes ha dit...

Molt non resum, Òscar!

Miquel ha dit...

Oscar un taller sensacional con estos 3 mestres y gracias por compartirlo y este Pucherete de arroz de trompetas, butifarra negra y tocino by Xesco sublime¡¡
una abraçada

Anònim ha dit...

Ustedes no pierden comba.
Berebundo de Atalante

Ricard Sampere ha dit...

Jo fan total dels arrossos del Xesco. De fet només he après un amb ell, però li he aplicat tantes mini variacions, que ja són com un estil... "by Xesco"..;)

I aquest, passa a la llista. I quan dic "passa a la llista", no és frase feta.

Maida ha dit...

Molt bon resum i encantada d'haver-hi participat per primer cop. Com sempre tot genial, grans mestres i grans companys blocaires

Unknown ha dit...

Curioso lo de las cortezas con chocolate, el arroz debia de estar de vicio. Una abraçada !!