dissabte, 22 de febrer del 2014

dels fuets que contenen cacona de nen. És ciencia! ¿Cuando el futuro nos alcance?

Al.lucinat, em desperto avui i haig de mirar la data per si en algun estat ianqui és una mena de dia dels Innocents i estan colocant un material de broma al pobre catalanet que tecleja.
Però no, sembla ser que la noticia és seriosa i haig d'assumir que la ciència avança i de vegades en direccions poc clares. Perque la idea de posar 'cacona de bebé' en els fuets és real, cercant propietats probiòtiques, no és pas un caprici.


Segons explica aquest article, la presència de microorganismes bacterians en les deposicions dels nens de 6 mesos d'edat es pot aprofitar per a 'repoblar' els intestins d'adults que han perdut capacitat i 'biodiversitat' d'aquestes bacteries -que recordem, formen part del procés digestiu-. Per tant, el 'conceto' és ser capaços de reintroduir aquests microorganismes dins el menjar de forma que retornin als nostres maltractats budells, i la prova l'han fet amb fuet!!
No és casualitat la tria, el centre d'investigació que ha desenvolupat la idea és català: Institut Català de Recerca i Teconlogia Agroalimentaria (IRTA)

De fet i deixant enrera l'efectisme del titular, no es tracta exàctament de posar la cacona directament sino de extràure cultius dels bacteris corresponents i afegir-los a al barreja de carn i espècies. Que voleu que us digui, de vegades penso que el Soylent Green no està pas tan lluny.


Els estudis realitzats amb voluntaris demostren que no hi ha afectació del gust, per cert. De tota manera i sorprenentment... cap empresa ha mostrat interés en comercialitzar aquests fuets amb bacteris de cacona. Quin greu, podria donar per a alguna join venture empresarial.





7 comentaris:

Unknown ha dit...

Collons !!

Quiero ser súper famosa ha dit...

Francament es un post de molt mal gust. No puc imaginar a ningú cercan caca de nadó casa per casa...

Quiero ser súper famosa ha dit...

¡No veus que la gent nomès llegeix els titulars!!

Anònim ha dit...

Había descartado el veganismo, pero...
Berebundo de Atalante (rama familiar Fontenova)

Francesc ha dit...

Doncs jo no sé si em faria avant a l'hora de menjar-ne...ECS!!! #MAREDEDÉUSINYÓ !!!

starbase ha dit...

Alba, potser tinguis raó i sigui de molt mal gust. Certament està vorejant la frontera i potser la traspassi. Obviament no era la intenció ofendre a ningú, només fer broma amb el concepte.

Ara, el tema de qui es queda només als titulars si que ja no és pas culpa meva :)

Ruben ha dit...

A mi me'n doneu un d'estàndard, clàssic, de tota la vida XD