diumenge, 6 d’abril del 2014

de magret d'ànec amb mandarina i vermut blanc.


Fa un parell de setmanes la gent de www.esdemercado.com em van oferir la possibiltat de col.laborar amb ells d'una manera senzilla i directa: ells em faciliten els ingredients i jo faig la recepta corresponent al blog. Quina recepta? La que el cuerpo me pida, simplement.

El primer que vaig fer va ser acudir al navegador per a investigar una mica quina és la proposta d'aquesta botiga online: acostar a casa els productes de parades de mercats de Barcelona. Pim, pam, pum sense més complicació: el mercat a casa dels que no podem anar al mercat.

D'entrada la cosa sembla una mica sorprenent: si les parades estan al mercat, quina necessitat hi ha de que m'ho acostin a casa? Passejar per el mercat és un dels grans plaers dels enamorats de la cuina, però no sempre es pot fer. I sobre els preus: no hi ha un sobrecost afegit tot i que amb les fluctuacions del mercat de vegades pot estar una mica per  sobre i  en altres hores pot estar una mica per sota.
Tenir la opció de comprar els ingredients de mercat des de casa és una possible solució(alerta, compres a parades concretes de diferents mercats, no és una compra genèrica), en el meu cas una bona solució. Els motius són obvis: visc a fora de Barcelona.

Revisant les parades que ofereixen productes a la seva web em vaig endur una alegria personal, ja que força de les que apareixen són parades de les que he parlat (bé) durant els darrers anys aquí al blog o a altres plataformes on m'han deixat col.laborar com va ser la 365bcn.com. Parades com Bolets Petràs, Bacallaneria Masclans o Verdures Cal Neguit són icones particulars de la familia i trobar-les allà va ser un indicatiu de que com a mínim compartim gustos per els proveïdors de qualitat que habiten  a l'excel.lent ecosistema dels  Mercats de Barcelona.

Podeu fer un cop d'ull als productes molons clicant aquí: www.esdemercado.com

D'aquesta llavor arriba avui aquesta recepta, un magret d'ànec amb mandarina i vermut blanc que vaig complementar a la comanda (why not?) amb un dels meus postres preferits: un recuit de Fonteta amb melmelada de figues.

La combinació de magret d'ànec amb una salsa dolça o melmelada és molt clàssica i tradicional, i personalment soc un enamorat de la mandarina que aporta dolços però no acidesa. El vermut és també una manera d'afegir multitud d'aromes i per tant una major produnditat al conjunt (què és el vermut sino vi perfumat amb desenes de botànics?)


Aquesta recepta és una adaptació d'una similar del gran cuiner Bruno Oteiza, jo he rebaixat la quantitat de sucre i he afegit el vermut blanc, he posat més escalunyes i més mandarina. M'agrada cuinar amb vermut! :P

Magret d'ànec amb mandarines i vermut blanc

Ingredients (2 pax)
Ingredients facilitats per la botiga online esdemercado.com


1 magret 
10 escalunyes
8 patates petites
70 g de sucre
Mig got de vermut blanc

10 mandarines
Oli d'oliva
Sal
pebre
Farigola
Julivert picat
Procediment:
Saltar les patates senceres i les escalunyes pelades en una paella amb un raig d'oli d'oliva, la farigola i el julivert al gust. Quan comencin a estovar-se, les posem en una font apta per al forn i cap a la sauna a 180 º C durant 30-35 minuts. Reservem.



Fem el suc de 8 mandarines i les reservem.
Per fer la salsa de mandarina, posem el sucre en un cassó. Quan agafi color i consistència de caramel rosset, afegim el vermut i evaporem l'alcohol mentre dissolem el caramel. Afegim el suc de les mandarines, salpebrem i ho reduim tot per a que quedi una salsa lleugera però una mica lligada. Apartem del foc i hi afegim els grills de la mandarina completament pelats 'en viu' i la pell de la mateixa tallada en bastonets el més petits possible (assegurar retirar la part blanca de la pell, que és amargant) 




Salpebrem el magret , fem uns talls superficials en forma de rombe pel costat de la pell i el daurem en una paella sense gens de greix durant 6 minuts aproximadament (primer amb la pell cap avall perquè deixi anar el greix ) .
Tallem el magret en filets fins i els disposem al costat de la mandarina i les escalunyes. En un plat al costat podem posar les patates, si ens agrada més les posem també amb el magret. Reguem lleugerament amb la salsa dolça de mandarina i vermut i posem alguens escates de sal per sobre. Menjar al moment per a que no es refredi, heh!

De postres una delicia de textura sedosa i sabor làctic. Recuit de Fonteta -amb la senyal del drap a la superfície- i una mica de melmelada de figues. No-es-pot-demanar-més a un dinar de dissabte :)



11 comentaris:

Gemma ha dit...

Molt bona iniciativa la de esdemercado!
La combinació del magret amb la mandarina és tot un encert.

No tot són postres ha dit...

I jo que només combino el magret amb figues o fruites vermelles !!! quina pensada la mandarina i el vermut ( en el meu cas serà MIRÓ, of course)

PTNTS
Dolça

Tapa't de tapes ha dit...

Me sembla que ho vau disfrutar, he he he. Petons

Anònim ha dit...

Lo siento, pa mí, bichos de pluma no.
Berebundo de Atalante

paki ha dit...

Adoro comprar nos mercados! É uma muito boa iniciativa aproximar os mercados para as pessoas que infelizmente não os podem visitarem. O prato vê-se ótimo. Parabéns!

Teresa ha dit...

La combinació magret mandarina ha de ser genial! encara que per mi el faria més passadet...! i del recuit del bo no me'n cansaria!!! molt bo tot!!

Unknown ha dit...

Molt bona recepta , si señor !!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una bona proposta, acostar el mercat a casa pels que no tenen temps d'anar al mercat.
I també molt bona proposta es el teu menú d'avui. M'agrada cuinar amb vermut, però sempre ha sigut amb el negre, per la propera, vermut blanc.
Petons.

Miquel ha dit...

Brutal combinacion Oscar¡

angelscuina ha dit...

Oscar! bona recepta conec a esdemercado.com...treballo amb el producte que em porten a La Patente..sempre porten producte fresc, de qualitat i son puntuals!

Unknown ha dit...

Doncs hauràn salivat amb la teva proposta.
Muas