divendres, 25 d’abril del 2014

DO Navarra, còctel mojitorosé i fabricació d'almívars aromatitzats



Durant el sopar de presentació de la campanya de vins rosats DO Navarra, en Carlos Rodriguez ens va preparar un còctel 'perillosíssim': amb la seva dolçor entra finet finet, sense avisar i ja et deus adonar massa tard que porta també càrrega etílica.
Ens va explicar que és molt fàcil fer-se a casa els almivars saboritzats que fan servir els barmans professionals Es fan amb un xarop clar on s'hi infusionen els sabors corresponents com per exemple pells de cítrics, menta, alfàbrega i un llarg etcétera. Colat i embotellat ja tens xarops de qualitat, tot i que també es poden comprar a les tendes especialitzades. 


El barman ens va preparar un còctel 'mojirosado' o 'mojito-rosé', és a dir, un almívar de menta i llima amb un vi rosat (en aquest cas un Gran Feudo, obviament de la DO Navarra). El resultat com us he dit és molt i molt dolç, es clar que les proporcions entre xarops i vi les pot posar cadascú.
Una bona alternativa per a fer un còctel d'inici de sopar per als nostres convidats i començar bé les vetllades a la fresca...l'estiu s'apropa!!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Servidor, con un tinto verano -vino tinto+gaseosa+hielo- me apaño. Eso sí: el vino de calidad, que lo demás son porqueridas.
Berebundo de Atalante

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ha de estar molt bo, pero aquesta dolçor es perillosa, així que en petites quantitats i de cara al estiu ben fresquet serà un cóctel per tenir en compte.
Petons.