diumenge, 12 d’abril del 2015

dels Menús de Guerra i la truita de patates simulada del mestre Ignàsi Domènech


En Sergi Freixes, comisari de la fantàstica exposició Menús de Guerra ens parla d'uns cuiners compromesos que van poder marxar però van preferir quedar-se a Catalunya ajudant a la millora (o simplement a trobar alguna solució d'emergència disponible) d'una població empobrida i matxucada per les bombes i la Guerra Civil Española.



Dins la exposició, es troba aquest extracte del llibre  d'Ignasi Domenech en que explica com es pot fer una truita de guerra amb patates simulades. No l'ha he tastat, perque a veure, ni l'ou és ou ni les patates són patates... ni de moment estic en la situació d'haver de jalar peles de taronja. Però no em direu que no és sorprenentment creativa aquesta proposta! :)
IGNASI DOMENEC - tortilla de guerra con patatas simuladas - 1
IGNASI DOMENEC - tortilla de guerra con patatas simuladas - 2

Aquesta recepta apareix entre altres en aquest llibre del mestre Ignàsi Domènech titulat Cocina de Recursos (Deseo mi cocina) que és un dels millors titols que he vist mai per a un llibre d'aquest tipus.


La Expo que ja vaig visitar el 2014 estava a Terrassa fins avui diumenge 12 d'Abril i el mateix Sergi ens va fer una visita guiada en petit comité. Si teniu ocasió (properament estarà a Blanes, a final d'any torna al Vallès per anar a Sabadell) no us la perdeu. I si en Sergi està per allà pregunteu-li coses, la experiència canvia totalment amb la profunditat de les dades i les anècdotes i a mi em dona la sensació que és un home al que li agrada la paraula i la conversa ;)

1 comentari:

Julia ha dit...

M'ha encantat aquest post , l'he trobat superinteressant, felicitats pel teu bloc.
T'animo a fer una ullada al meu post d'aquesta setmana i veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com