diumenge, 10 d’abril del 2016

de Gitour2016 (1): La botifarra dolça


La Mònica Tarradellas, autora del blog Ensucrats, també es dedica al noble art de presumir gironinament (qui els hi pot esmenar, jo també ho faria) i dissabte 9 d'Abril ens va organitzar una trobada de blocaires amb l'objectiu de poder conèixer de primera mà alguns projectes interessants que acull la ciutat i les seves comarques. Gràcies Mònica!


Per exemple, la feina de posada al dia i difusió que el Gremi de carnissers i xarcuters fan sobre la botifarra dolça. Un producte particular que a alguns els costa una mica i que ells reivindiquen com a ingredient de plats més complexes mirant així d'obrir el ventall de possibilitats.

En Joan Eloi ens va fer una complerta explicació de les seves virtuts, aquí us presento un petit resum de la xerrada. I sí, al final vem fer tast de receptes





Per cert, heu vist la fòrmula? 2 kg de sucre per 2,5 kg de carn (i alguns n'hi posen més, això és una mena de fòrmula promig del gremi... tela! :) )

4 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Ja veus com de dolços som a Girona! Mil gràcies per haver vingut fins a les nostres comarques, plenes de petita secrets gastronòmics per descobrir! Petons!

Sussi Abel ha dit...

Vam passar un bon dia!! a veure si ho repetim aviat!

L'hora del tàper ha dit...

Si que és cert que a Girona són molt dolços. M'encanta la ciutat. Hi vaig sovint.Si repetiu, aviseu!

Teresa ha dit...

Ja veig que us ho vau passar súper bé! no vaig poder ser-hi ... m'hauré de conformar amb el vostres posts! petons