divendres, 1 de setembre del 2017

de sípia a la bruta. Recepta de la tieta Mari.


La tieta Mari és una crack de la cuina, té responsabilitat en el cuquet del fogó que tenim a dins desde ben joves i cada visita a casa seva acostuma a ser un petit festival mengívol. Aquesta darrera vegada, i homenatjant la cuina vilanovina ens va preparar una sípia a la bruta.

Plat que segons Pere Tapias, sobta per l'expressió bruta, però que culinariament s'aplica a quan es posen tots els ingredients crus dins de l'olla. A diferencia del gran gastrònom vilanoví, en la nostra recepta familiar hi posem una mica de xocolata negra, que hi posa un puntet interessant.

Recepta de sipia a la bruta de la tieta Mari

Ingredients
2 kg de sípia
1 ceba

1 cabeça d'alls
2 tomacons
2 fulles de llorer
1 got de vi
1 kg de patates
Sal

Oli d'oliva
Una mica de xocolata negra
Aigua


Procediment

En una cassola es posa la sipia neta i tallada jutament amb tots els ingredients (els tomaquets i ceba també tallats) menys les patates. Posem a coure amb un gotet d'aigua durant uns vint o trenta minuts, moment en que afegim les patates, la xocolata i aigua que les cobreixi justet per a realitzar la cocció. Quan porten cinc minuts, podem tastar si al 'brou' que s'ha format li manca sal o no.


Quan les patates son cuites, ho enretirem del foc. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I quan afegim la xocolata?

Cristina ha dit...

Un aplaudiment per la tieta Mari! És un plat per saborejar i per sommiar!

Seo Systemas ha dit...

Que sabrosa receta, sería delicioso prepararlo el fin de semana. Aunque no soy muy buena cocinando, me gusta mucho los fideos y las pastas.... Gracias por la receta.


También te envió esta receta de mi país Perú: Recetas de cocina peruana