dimecres, 22 d’agost del 2007

de vacances (II)



Arròs blanc amb llagostins.

Fugint de la meva habitual tendéncia a cuinar (i menjar-me) risottos (per cert llibre nou: RISOTTO de Maxine Clark. Una pila de risotto de verdures, de carn, de marisc i oh sorpresa... de postres!!) aquest dissabte vaig voler aprofitar uns 600 grms de llagostins que ens havíem de repartir entre trés persones (ma germana, la meva xicota i un servidor).

Així que vaig proposar que en comptes de fer el tipic ajillo que ja em té molt aburrit, fessim una salsa amb els caps i les clofes dels llagostins i ens fessim un arrosset basmati blanc per acompanyar.

La festa va ser la xerrada mentre cuinàvem, la veritat es que aquest cop el plat és ben poc original, però la salsa estava boníssima i la companyía encara millor.

Salsa de llagostins, carbassó i porro:

Tallem en boçins el porro i el carbassó sofregim fins que es dauri amb un parell de dents d'all.
Treiem la substància del cap dels llagostins i posem les closques i caps a daurar amb el porro.
Quan està rostat, afegim aigua i un got de vi blanc.
Si es vól, un punt d'alfàbrega li va 'estupendu'.

Ho deixem coure i reduir (mai més de 25 minuts, que amarga). Colem, triturem i jo vaig reservar uns quants troços de porro per a guarnir. La substància que es treu dels caps, jo l'afegeixo en aquest punt, quan ja tenim la salsa cuita perque li dona molt més aroma.

Alhora unes patatetes tallades en llesca de aprox. 5 mm i fetes al microones amb puntet de sal i pebre també serveixen per guarnir.

L'arrós basmati posat al plat amb uns tupperwares donats la volta, i tot una mica presentat (no li dic emplatar, d'això jeje) i ale. A continuar de la conversa de repàs de les vacances passades amb els pares, la família i la decoraciò del menjador nou de la meva germana (tota la setmana pintant, netejant i muntant mobles, escolti).



Una salutació!

Nota: el got de color verd és sòpa de pèsols. Boníssimaaaaaaaaaaaaaa!