dissabte, 14 de novembre del 2015

de BeerProject. Crowdfunding cervecero i dinamisme digital


Més que interessant aquest projecte belga: BeerProject.
A banda d'elaborar cerveses (a la web expliquen que en tres anys han aconseguit tenir 150 punts de venda) el que més m'ha agradat és el concepte de crowdfunding per a elaborar cervesa (160 euros, 12 cerveses anuals per a tota la vida).
I sobretot un encara-més-divertit modul on qui vulgui pot proposar una 'cervesa' totalment nova.
La descriu, hi posa els aromes i ingredients, hi associa imatges i música i el personal vota les que més li agrada (pots donar de una a cinc txapes a cada proposta).

Qui tingui més vots és el guanyador i ells s'encarreguen de fer una recepta que s'adapti a la descripció i la venen entre la clientela. Fins i tot es pot anar a fer part del procés de creació amb ells a la seva fàbrica (a Bèlgica, es clar).

Mola, no?
Jo m'he assabentat per un companyer forero que ha presentat la proposta 'Ellyson' que és una mescla de sabors gallecs (ese toxo, ese toxo eh, eh)  i belgues. Si algú hi vol colaborar pot votar-los en aquest link:  http://www.beerproject.be/en/contest/ranking



En tot cas, el projecte és ben divertit i dinàmic. Una gran idea que no m'extranyaria acabés també estenent-se per casa nostra.

Actualització:
Gràcies al Manuel cocinillas, expert cervesero de capçalera. Que m'informa que de fet ja s'han fet iniciatives similars a prop de casa. La gent de Laugar (vascos) van fer un verkami per a financiar-se la maquinaria de producció i que també implicava subministrament continuat en els anys, per exemple:

http://www.verkami.com/projects/7470-el-fermentador-espontaneo