dimarts, 12 de juliol del 2016

de potxas amb rossinyols (receptes)

plat potxas amb rossinyols

A partir de Març el Rossinyol -Cantharellus Cibarius- està en temporada. Això vol dir que el podem consumir fresc, com és el cas d'aquest plat vegetal i estiuenc, on el bolet es combina amb les potxes (debilitat personal, I confess). En realitat la recepta és molt senzilla i es tracta de saltar i combinar els elements en ordre i palante :P

Recepta: Potxas amb rossinyols

Ingredients:


400 g de potxas en conserva de qualitat
200 g de rossinyoals frescos
Un pot de pebrots del piquillo fets a la llenya
Dues cullerades de mirin
Una cullerada de salsa de soja
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre
Opcional una llima.


Procediment:

Netejem bé els rossinyols i els tallem en trossos grans. L'objectiu és trobar-los clarament al final i si són massa petits pot passar just el contrari. Els saltem salpebrats durant minuts en oli d'oliva verge extra per a que s'estovin. Alerta, però que conservin la estructura i no es desfacin.

saltat de rossinyols

Afegim el pebrot de piquillo laminat o tallat en juliana, com que ja està cuit, en un minutet el tenim al punt, Aleshores hi posem un parell de cullerades de mirin i una de salsa de soja. 
Remenem bé i quan s'ha evaporat lleugerament, afegim les potxas ben escorregudes i ho mesclem tot amb compte de no aixafar o fer malbé les preuades perles vegetals. Rectifiquem de sal i pebre i llestos.  Opció final, una mica de suc de llima o la ratlladura de la mateixa si ens agrada el toc cítric.


recepta potxas amb rossinyols

1 comentari:

Fem un mos ha dit...

Mongetes i rosinyols, quina delicia Ummm!!!
Una abraçada