dijous, 12 d’octubre del 2017

de recepta: curri de mongetes del ganxet amb bimi


Avui una recepta improvisada amb el que tenia al rebost/fresquera/congelador. Unes mongetes del ganxet tendres (congelades, això ho vaig aprendre a Galicia on congelen les fabes que són la seva versió de les potxes i aguanten perfectes durant tot l'any) que es perfumen amb  curri i una base de pasta d'all i gingebre.

El bimi m'agrada, tot i que em sembla car i em molesta una mica veure  una marqueta de 'copyright' al costat del nom d'una verdura... hummmmm.


Recepta: curri de ganxet amb bimi

Ingredients:
 500 g de mongetes del ganxet en remull del dia anterior
250 g de bimi
Pastanagues baby cuites
150 g de mongeta verda rodona
Alls
Pasta d'all i gingebre
Oli
Dues cullerades de curri (en el meu cas, és una mescla pensada per a tikka)
200 ml de llet de coco


Procediment:
Coem el més suaument possible les mongetes del ganxet iniciant des de aigua freda. Com que eren tèndres he trigat uns 30 minuts a ritme on gairebé no hi havia ni ebullició. Així no es trenquen, que és part de la gràcia. Les mongetes verdes les tallem menudes i les coem al vapor dins el microones durant 4 minuts (o al vapor sense microones, o les saltem breuement... el tema és que estiguin cuites però encara no rendides i conservin una mica de textura).


En una cassola gran posem un raig d'oli i els alls pelats i picats finets. Abans que agafin color afegim les dues cullerades de pasta d'all i gingebre. Fem un parell de voltes més i posem les mongetes del ganxet escorregudes i la resta de verdures.

Afegim la mescla de curri i cuinem un minut, aleshores posem la llet de coco, rectifiquem de sal i deixem bullir tres o quatre minuts més.

Coem el bimi al vapor (jo torno a fer servir la vaporera i el microones). Que quedi sencer:


 I ja podem emplatar, amb el curri a sota i el bimi posat per damunt. O com us agradi més, jo no ho mesclo tot perque el bimi és força delicat i no vull remenar-lo gaire.