diumenge, 24 de febrer del 2008

d'espaguetis al minut i una estona

Ahir dissabte em va tocar treballar i per tant no vaig gaudir de temps per a preparar una recepta de les que demanen temps, preparació i carinyo.

Parlant amb la meva germana vem decidir fer una versió de una recepta d'en Bruno Oteiza que es fa en poc tems i que per tant requereix poc temps, poca preparació però igualment carinyo.

Espagueti amb ceba, panses, olivada i pinyons.

Ingredients:

Pasta fresca.
Ceba tendra.
Panses.
Pinyons.
Olives negres (també val olivada).
Oli d'oliva.
Una tassa de brou de pollastre o similar.
Un rovell d'ou.
Oli, sal, pebre.
Alfàbrega.



Procediment:
Els hi dic espagueti al minut i una estona perque tota la preparació és quasi bé de cinc minuts excepte la caramelització de la ceba. Peeeeero, com que la ceba caramelitzada es pot tenir feta previament i congelada en petites porcions llestes per a fer-se servir... a nosaltres sí que ens va resultar una preparació de no arriva a deu minuts.

La gracia és tallar la ceba en juliana i caramelitzar-la (puntet de sal i pebre) fins que queda ben fosca. En aquest moment se li posa uns quants pinyons, unes quantes panses, unes quantes olives negres sense pinyol (o també pasta d'olivada, as our case) i mitja tassa de brou de pollastre.
Com a complement es pot posar alguna herba aromàtica tipus alfàbrega o similar.
Es cou cinc minutets fins que redueix i ja tenim una salsa perfecta per a la pasta fresca que hem fet alhora (3 mins de cocció en les tallarines que comprem al Bon Àrea).

El truc que vaig aprendre amb en Bruno va ser barrejar un rovell d'ou amb la pasta en comptes de posar-hi una mica de mantega o d'oli. Li dona un altre gustet.

I com no, ratllem-li una mica de parmesà per sobre!!

La foto es de Cocina con Bruno, però ja es veu quin fantàstic resultat tenim en deu minuts!!