diumenge, 7 d’octubre del 2018

de recepta: lloms de conill amb mongetes vermelles




M'agrada la carn de conill, però en general em resulta tediós i pesat haver d'estar escurant òssos menuts a la recerca del pessic de carn. És per això que acostumo a fer-lo en arròs que permet el goig abundós de la cullerada.
Però quan el vull fer cuinat, una solució que em funciona és fer servir els lloms del lepòrid, carn fineta que només té al centre la vèrtebra enganxada. Fàcil fàcil de menjar.

Com que el seu sabor és més aviat suau, l'acompanyo d'elements no gaire agressius com son un llegum (en aquest cas la mongeta vermella) i una bona quantitat de vegetals per a donar substància i base a la cosa. Al final, és un plat que admet també l'afegitó de brou per a convertir-lo en un guisat de cullera tot i que normalment no ho faig.

Recepta: Lloms de conill amb mongeta vermella

Ingredients: 
600 g de lloms de conill
Una mica de farina
dos pebrots vermells
Quatre tomaquets menuts
Una ceba i mitja
Una dent d'all
400 g de mongeta vermella cuita
Sal, oli d'oliva verge extra i pebre
Mig gotet de conyac

Procediment:

Piquem les verdures i les posem a sofregir en una cassola amb oli d'oliva. Si volem tenir un gust caramelitzat podem coure primer la ceba per a que agafi color i afegir la resta després. Quan les verdures estan ben cuites afegim el conyac i evaporem l'alcohol. Salpebrem i reservem.

Passem per farina els lloms de conill i els fregim molt breument en oli d'oliva. S'asseca ràpid així que realment ha de ser un pas breu per la paella. Salpebrem i reservem.

En una cassola, barrejem el sofregit de verdures amb les mongetes i finalment afegim els talls de conill. Donem una cocció breu (Aquí és on podem afegir una mica de brou si volem obtenir un plat més salsat que admeti bé la cullera).