dijous, 22 de setembre del 2022

de GastroRecup, tornen els sopars contra el malbaratament

gastrorecup ada parellada

Ja fa set ans que l'Ada Parellada va arrencar amb els sopars Gastrorecup, una manera bonica i divertida de fer visible i reivindicar la lluita contra el malbaratament d'aliments perfectament comestibles.

Menges que per raons estètiques o d'optimització de cicles comercials per una banda, o perque a casa esperden per manca de planificació,... van de pet a la brossa, -espero que com a mínim a la orgànica, fem aquest esforç al menys-.

Aquesta és una de les xacres del nostre sistema molt lliure i mucho lliure, capitalista i ultra-consumidor. Que mica en mica es devora a sí mateix mentre s'escalfa el planeta. Els Gastrorecup que es basen en una idea simple i elegant: elaborar tot un sopar a base únicament de menges descartades, excloses del circuit comercial i destinades als abocadors.

Així en altres anys hem pogut xalar amb tàrtars de salmó rescatat a cop de rascar l'espinada de la bèstia, o unes botifarres amb poma de campionat.


Aquest any a més a més, l'inciativa s'eixampla a la resta de provincies i també podeu sopar a La Cava del cuiner Albert Marimon (Tàrrega), a Can Xapes d'en Lluc Quintana (Cornellà de Terri) i La Ràpita d'Albert Guzmán (La Ràpita).

Us podeu apuntar a la web https://gastrorecup.cat/ i xalar de valent. Bravo.