dijous, 29 de setembre del 2022

de Ràdio Days: La Sosenga, restaurant jove a Barcelona. A La Fonda de Pep Nogué (Catalunya Ràdio)

 


A La Fonda de Catalunya Ràdio recomano amb alegria i un punt d'entusiasme el restaurant LA SOSENGA  (Barcelona). Un espai menut de gran cuina i calidesa gastronòmica. El nom li ve d'una recepta del llibre Sent Soví, no és poca cosa el detall. Us deixo més endavant les notes que portava, sense redacció, per a la gravació del programa.

Podeu escoltar la secció i el programa complert al reproductor (Minut 4:15 s)

I aquí el link al programa a la web de Catalunya Ràdio:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/el-porc-gasco-del-solsones/audio/1147621/

LA SOSENGA.

Tania Doblas i en Marc Pérez son una parella jove que ha obert  han obert restaurant fa dos mesos. A tocar de la catedra, carrer de n’Amargós 1.

Amb la Tania i en Marc.

Una cuina d'arrel. De fet la sosenga es un plat del Sent Soví, originalment fet amb carn de caça. En Marc la adapta amb galta. Es una carn guisada, servida sota una salsa bruna i brillant, intensa amb gust de carns torrades i acompanyada amb taronja –tret medieval- pelada en viu i lleugerament salada.

Sosenga, el plat.

La salsa està feta amb sofregit ceba i all, julivert i farigola fresca, clau, canyella, sagí, mel, pebre negre i suc de taronja i el més important: una picada de pa torrat, vinagre i el fetge de la vedella.

-Canelons de pularda amb beixamel tofonada i una salsa demiglace feta amb els òssos de la bèstia rostida (rostit tradicional català amb sofregit, vi ranci i coñac)

-Fantàstiques patates,amb 3 salses. Allioli d’all rostit, alioli d’all negre i salsa vermella picantona amb pebre vermell.



-Orella cuita, croqueta de rovellons molt interessant per tenir pràcticament cap sabor a llet i una textura molt carnosa.

-Postres, pastís de formatge de Maó amb mel del poble de la Tània, a Cadis.

Sala:, menuda de poques taules i molta personalitat amb vigues de fusta al sostre baix. Vins a la vista i bocois de vi ranci i vermut.