dimecres, 12 d’octubre del 2022

de ràdio days: MARIMORENA (Sant Boi) a La Fonda de Pep Nogué (Catalunya Ràdio)


oscar gómez i albert mendiola cuiner del Marimorena
Amb el cuiner Albert Mendiola, al Marimorena.

Al programa LA FONDA de Pep Nogué a Catalunya Ràdio, parlem i elogiem el restaurant Marimorena (Sant Boi) del cuiner Albert Mendiola. Aquest és un dels restaurants on més xalo perque la seva cuina és directa, ben elaborada i de sabors molt nítids i potents. Així que la recomanació m'ha quedat una mica entusiasta però en realitat a mi em sembla que encara ho podria ser més.

El programa s'emet a les 13h si no estic malentés, i posaré aquí el link i el reproductor en quant el tingui disponible. També us deixo més endavant les anotacions -sense redactar!- que portava per a la gravació de la secció. Podeu escoltar el programa sencer i la secció (minut 4 amb 15 segons) aquí:


I aquí el link al programa a la web de la ràdio:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/la-fonda/el-fajol-de-la-garrotxa/audio/1148965/

MARIMORENA

Ronda de Sant Ramón 151, Sant Boi.

Albert Mendiola, és un cuineràs dels que fa gran la nostra cuina. Una cuina de plats aparentment senzills, i molt ben elaborats.
Sala lluminosa i gran terrassa. Servei discret i eficaç.

Amb arrel al territori del Baix Llobregat, sap explorar les possibilitats de la nostra cuina sense necessitat d’extravagàncies químiques.  

orella, cap i samfaina del restaurant marimorena d'albert mendiola

-Per exemple la delicia del capipota amb orella, que serveix amb samfaina. Fixat: capipota, orella i samfaina… tradició oi? Doncs la serveix sota una cúpula cruixent i daurada que ocupa tot el plat.

detall orella amb samfaina del restaurant marimorena d'albert mendiola

Cal trencar subtilmbent a cop de Ganivet. Està feta de la proteína, sense cap mena de farina, reduint el suc de la cocció de fins que el colàgen es concentra tant que forma aquesta capa cruixent.

arròs perfecte de cua de bou i ceps del restaurant marimorena d'albert mendiola

-Arròs meravellós de cua de bou amb allioli de ceps. ET PREGUNTEN EL PUNT DE COCCIÓ DE L’ARRÒS, que és un detall molt interessant que s’hauria d’escampar més. Es cou a la brasa.

tataki d'albergínia del restaurant marimorena d'albert mendiola

-Gran plat vegetal: l'albergínia en tataki. Brasejada, llescada, amb ceba que hi dona el toc envinagrat en un plat de torrats, caramelitzats i textura carnosa i vegetal.torrija del restaurant marimorena d'albert mendiola

-Torrija, torrada de Santa Teresa amb gelat.


-ATENCIÓ: ARA TENEN TAMBÉ TENDA PER PORTAR ALGUNS DELS PLATS CAP A CASA: SEPIA A ‘FEIRA’

croquetes del restaurant marimorena d'albert mendiola

Croquetes, molt cremoses.

carpaccio de gamba del restaurant marimorena d'albert mendiola
Un clàssic: el carpaccio fet amb patata palla, gamba, pinyons torrats i salsa de rovell d'ou.