dissabte, 22 de setembre del 2007

de pollastre farcit a l'estil Oliver



Durant aquesta setmana he tingut una inmersió en els capitols del cuiner Jamie Oliver.

La veritat es que jo estic més acostumat a veure cuines no tant directes (entre els DVD del Ferràn Adrià, L'isma, en Bruno Oteiza,...) però l'esperit jove i fresc de la primera i segona temporada del Jamie m'ha agradat tant que he decidit encomanar-me una mica d'aquest estil.

En aquestes dues primeres temporades el programa es deia The Naked Chef (per la voluntat de mostrar que es poden cuinar plats divertits, simples i gustosos sense necessitat de ingredients cars ni de gadgets de cuina refinats).

Avui ens hem emportat de La Boquería un paquet de carn de cèrvol. Teníem la voluntat de provar de cuinar-lo de forma ràpida -després veurem que anàvem equivocats- en aromes de romaní, pera i porro.

Ja ho sospitàvem, però era la primera vegada que volíem cuinar cèrvol. Com dic ja ho sospitavem però ho hem volgut provar: El cèrvol, com el porc-senglar i la caça en general no es adequat per a coccions curtes. El rotllo planxa no va amb aquests productes.
Així que després de una petita prova hem decidit que guardem el cèrvol per a fer un estofat amb fons de xocolata i anous.

Així que hem hagut d'anar a l'Àrea de Guissona: unes cuixes de pollastre, una mica de mató i una sobrassada han sigut els trofeus. I aquest és el resultat:

Cuixes de pollastre farcides a l'estil Jamie.

Ingredients:

Unes cuixes de pollastre.
mig kilo de peres 'erculínes'
Dos porros mitjans.
Una ceba tendra.
Uns dents d'all.
Un got de ví blanc.
Una llimona gran.
Romaní.
Mató.
Sobrassada.
Oli, sal, pebre.

Procediment:

Agafem el romaní i el posem en un morter amb l'all i un bon raig d'oli. Ho piquem i matxaquem bé per a que surtin els olis essencials del romaní i perfumin l'oli. Li posem també el suc de la llimona.

Desossem les cuixes i les posem a marinar amb la picada anterior. Entre mitja hora i una horeta i mitja.

Preparem a la paella la ceba tendra tallada a troços, un cop porta uns minuts al foc afegim el porro i finalment una mica d'all. Sobre aquesta base hi posem el got de ví i ho reduim. Tallem la pera a trocets d'un cm i mig. L'afegim a la paella i la cuinem uns minuts fins que està toveta.

Preparem una barreja de mató amb sobrassada i amb aquesta pasta farcim les cuixes. Que 'enrotllarem' i agafem amb uns escuradents (no tenía fil de cuinar).

Treiem la pera de la paella i sobre aquesta glassa daurem les cuixes.
Un cop daurades, les posem en una safata de forn i al forn 180 graus uns 15-20 mins fins que estiguin fetes per dintre. Es normal que el greix de la sobrassada surti i és per aixó que ho barregem amb el mató: permet 'retenir' part de la sobrassada i en canvi perdem el greix de la mateixa.

Acavem el plat triturant una part de la pera guisada amb el liquid de la marinada. Ho reduim una mica per donar textura de salsa.

Per emplatar posem un llit de la pera amb porro. A sobre una de les cuixes farcides i podem napar-ho si volem amb la salsa.


Espero que us agradi la idea i feu les vostres variacions....salut!!

PD: Que perqué li dic a l'estil Oliver? Perque en Jamie fa servir molt les marinades amb herbes aromàtiques i llimona. Preparades amb el seu estil particular (on sovint talla les coses amb les mans en comptes del clàssic ganivet-que bé i ràpid- que -tallo.