dissabte, 1 de setembre del 2007

de farcellet de verdures sobre llit de camagrocs


Avui a la boquería ens hem passat per la tenda del senyor Petràs (aquesta web s'ha de millorar senyor Petràs, va massa lenta...).
La meva germana (sòcia gastronómica ademés) i jo volíem fer uns farcellets de pasta filo farçits de verdura i buscàvem alguna cosa que ens completès el plat. Uns fantàstics camagrocs frescos s'han oferit generosos al nostre esperit de recerca... i qui sóm nosaltres per refusar tan meravellosa creació de la natura.

Total, que el que era un complement per arrodonir el plat s'ha convertit en el protagonista que eclipsa l'estrella de la peli. El potent sabor del camagroc pot amb tot, senyors. Fins i tot amb la Torta del Casar (i això ja és poder...).

farcellets de verdures sobre llit de camagrocs.

Ingredients:

Pasta filo.
Un carbassó.
Un pebrot vermell.
150 grs. de mongeta tendra.
Dos porros mitjans.
Torta del Casar per al farciment.
200 grs. de camagrocs.
Uns quants espinacs tendres.
Una dent d'all.
Un rovell d'ou.
Anous pelades.
Llet, farina, sal, oli i pebre.

Procediment:

1. Fem el saltat de verdures. Introduim la verdura en brunoise (primer mongeta tendra, segón pebrot vermell, tercer carbassó i finalment el porro molt finet que -ull,es crema de seguida-). Fem un saltat rectificant de sal i pebre.

2. Fem un altre saltat amb els camagrocs i l'espinac. Quan estàn ben saltats, li posem una picada d'anous, all i oli i ho rectifiquem de sal i pebre.

3. Fem una beixamel aromatitzada amb porro.

4. Preparem els farcellets de pasta filo tallant per la meitat el full de pasta (és massa gran, al menys la nostra marca comprada al Corte Inglés). Hiposem culleradeta de Torta, dues o tres cullerades de verdura i una altra culleradeta de Torta. Fem el farcellet i ho lliguem amb una corda fabricada tallant la fulla exterior d'un porro.

Posem els farcellets sobre una font de forn pintada amb oli per a que no s'enganxin.

Pintem de rovell amb un pinzell de silicona l'exterior dels farcellets i els posem al forn a 180 graus fins que estiguin daurats (calor superior o global, no calor provinent de sota)

5. Un cop daurats, emplatem posant un fons de beixamel amb aroma, un llit del saltat de camagrocs i el farcellet a sobre.
Aquí teniu una presentació preliminar que no en ha agradat. La primera foto és la definitiva


Espero que ho troveu apetitós.
Salut!!
PD: Cris (em sembla que ja va per la taronja i mitja aquesta gallega), quan tornis te'l preparo!!

3 comentaris:

manuel allue ha dit...

Amigo: no sé si estás al tanto del juego pero la cosa es así: a mí me han "nominado" para un "premio" al blog solidario (espero que la solidaridad sea mutua, que lo es) y te he citado a tí. Me he olvidado de poner que hay que seguir la rueda y hay que nombrar a un máximo de siete blogs, poner el logotipo, publicarlo en tu blog y comunicárselo a los premiados. La cosa es así.

Una abraçada.

Gumer ha dit...

Que pinta tiene ese plato, la presentacion es de lujo...

felicidades

starbase ha dit...

Gracias Gumer.

Y gracias Manuel, de nuevo.
Voy a hacer mi lista. Esto es tremendo...


Tremendo....