dijous, 1 d’octubre del 2009

de blanc i de negre.


Blanc:
Sóc informàtic, una enfermetat com qualsevol altra.
Però tota enfermetat té els seus símptomes. Vet-ho aquí que ahir en vaig tenir un de gastronòmic. Una recepta no apte per a fanàtics d'Apple:


Planxa de verdures (també coneguda com a planxa de ctrl+Alt+supr):

Ingredients:
Un paquet de pasta quebrada amb dues làmines.

200 grs de pèsols.
100 grs de cansalada.

200 grs. de bolets variats.

Una bola de mozzarella.

Un ou.

Unes dents d'all.

Sal, oli, pebre.


Procediment:

Posem el paper de forn que vé amb la planxa a sobre de la safata de forn, posem una de les planxes i l'altra la tallem en 'bandes' per a fer el dibuix que ens agradi. Mismamente el logo de windows.

Punxem la base amb una forquilla i ho posem al forn 200 graus fins que estigui mig cuita (aprox. 14 mins en el meu forn).

Mentrestant farem el saltat amb la resta d'ingredients. Saltem els alls a làmines, afegim els bolets, afegim la cansalada i al final de tot els pèsols (m'agraden al 'dente' si es que es pot dir això d'un pèsol).
Salpebrem i ho tenim llest. Quan la planxa quasi està, la treiem i li posem per sobre el preparat (jo li dic condumio, però no queda gaire normatiu).

Com que no sóc gens normatiu, li posem per sobre el condumio.


Tallem la mozzarella i pintem la planxa visible amb l'ou batut.
Finalitzem al forn i llestos.

Al acabar, un rajolí d
'oli d'oliva verge i dona lluentor i perfum.



Negre:
Avui hem conegut que en Ferràn Adrià ha decidit fer un anunci a favor de les forces armades d'España per al proper dia 12 d'Octubre. Anomenat dia de la Hispanidad.


Un exèrcit. Una organització pensada per a fer servir les armes com a forma d'entendre el mòn.

Una pena i si m'ho permeteu, una petita decepciò.
Avui tambè en Ferràn s'ha declarat pacifista al programa El Món a RAC1.
Si claro, ya. I aleshores perqué ho fas? Per a reconeixer la tasca professional dels cuiners militars no fa falta afegir-se a una campanya de propaganda de l'exèrcit. Que és el que és: una campanya de propaganda de l'exèrcit.

Aquí teniu un document de quan en Ferràn feia la mili (quins temps en que a España formaven homes de debó, recto el comportamiento e impasible el ademán).
Temps que no tornaràn, ara caminem cap a ser un país de marietes sense homes de debó, homes tornejats en la dura fressadora militar.

Hi ha un error de doblatge ja que en Ferràn és de l'Hospitalet i no d'Esplugues... pero viene a ser lo mismo:


4 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Aquesta planxa de verdures m'ha donat una idea... Mmmmm...
A mi també m'ha sorprés això d'en Ferran Adrià i les forces armades veïnes

Cuinetes ha dit...

Això del Ferran Adrià sí que és una "planxa"! Quina decepació!!!
La teva planxa de verdures és genial! Al Miquel ja m'està fent pensar alguna cosa amb el logo d'Apple! Clar que aquesta mai es podrà dir Ctrl alt supr ;-) amb Apple no passen aquestes coses! Jaja!!
Una abraçada!

starbase ha dit...

Sara Maria, ja ens explicaràs quina és aquesta idea... :)

Nuni: el comentari de no apte per a fans d'Apple tenía al Miquel com a simpàtic destí. Ja imaginava que ens riuriem tots una mica. :)

mai ha dit...

La planxa de verdures m´ha fet pensar , es que hi ha dies que veien receptes sembla com si m´ilumines, de vegades dic, no en miro cap mes que poso un ou.
L´ou el va posar el Ferrán , a mi nois no m´ha sorprès massa , aquest home és un ésser mediàtic els medis li aporten molt com més a la boca estigui doncs millor , mantenir aquest mini imperi que s´ha montat no surt de 50 plats diaris durant cinc o sis mesos l´any per molts 150 euros que costi.
Jo sóc apple però necessito assessors please , alguna coseta que em pugueu enssenyar, se , obrir i tancar , escriure ( una mica )i......poca cosa més.
una abraçada
mai