dilluns, 2 d’octubre del 2017

de tiradito de verat fumat amb huancaína i llima. Presentació Mercat de Mercats 2017

Foto by Tiritinyam

El passat divendres vem poder assistir a la primera presentació del Mercat de Mercats 2017, special bloggers edition. A l'aulta de La Boqueria, el paradista Eduard Soley ens va fer una masterclass sobre coïssor pebrotera: tipus, nivells i maneres de tractar els bitxos.

Aquest any el Mercat de Mercats (cap de Setmana del 22 d'Octubre) canvia una mica (més tapes, zona de begudes concentrada i menys degustacions als paradistes). Stay tuned!

Foto by Tiritinyam

Com a cirereta final, el cuiner Rubén Iniesta (Caballa canalla) ens va cuinar un parell de receptes amb picant. Aquesta és una d'elles, el tiradito de verat amb huancaína i llima. La huancaína es un plat peruà originari de la provincia de Huancayo, i es fa amb patata sancochadas (cuites al dente, per dir-ho així) cobertes amb crema de formatge , oli, sal i pebre. Quan es converteix en crema passa a ser la 'huancaína'.


La recepta: Tiradito de verat amb huancaína i llima

Ingredients

Els lloms de dos verats

Per a la salsa huancaína:
80 g de formatge feta
2 unitats de pebrot ají
20 ml d'oli 0,4º
100 ml de llet

1/4 de ceba
1,5 dents d'all

1 paquet petit de crackers

Oli de fum:
200 ml d'oli 0,4
Fum en pols (a.k.a. Eau de Sosa, je)

Procediment:
Desespinem el verat i el tallem en tires. Donem la volta i fem un cop de bufador per la part de la pell. Salsem amb la huancaína fumada i acabem amb germinats de ceba, ratlladura de llima i sèsam negre.