divendres, 16 d’agost del 2019

de Pementa Rosa rtnt. (Carballo)


Rocío Martínez i la seva cuina delicada i original a la capital de Bergantiños. Fa sis anys que va obrir el Pementa Rosa després de passar entre altres per As Garzas (*), cuina de mirada ample on pots trobar des de uns estimulants calamars amb salsa picant de xile i pinya caramelitzada o uns elegants musclos en escabetx molt suau sobre llit de algues. Per cert, croquetes de traca i mocador.


Un restaurant que en certa manera, va ser disruptiu a Carballo, localitat que m'estimo però on el tema gastronòmic és una mica escàs si vols sortir de la cuina tradicional elaborada amb senzillesa. Molt bona, però hi ha poca cosa més (és un altre oàsi el Rtnt. Río Sil, especialitat en carnaca de la bona i cuina d'una solidesa espectacular).

Sorprenents calamars amb pinya caramelitzada i salsa picant de xile. Cuinera de talent en una zona complicada. Tendres i estimulants a cada mossegada!


Tomàquet varietat Negro de Santiago, que imho tendeix de forma natural a la carnositat una mica esllangueïda, molt sucós i dolcenc. Amb bona anxova i la làctica cremositat de la stracciatella de burrata. Amanida gloriosa


Excel•lents músclos en escabetx moooolt suau d'all porro i vi blanc. Carn lleugerament premsada per la semiconserva de màxim una setmana. Si no, perden el gust natural, ens diu Rocío. Llit d'enciam de mar, Costa da morte... presente!



L'altre columna on es fonamenta el Pementa Rosa és Bencho Garcia, encarregat de sala i amb la habilitat tremenda de portar-te cap on vol sense cap mena de sensació forçada. Li vem demanar un PX per postres i ens va treure tres vins més 'para probar, pareja' i... al final ell va triomfar i vem acabar gaudint amb les seves propostes. Bravo, Bencho!



Semifred de pastís de formatge. Ni a Galicia em lliuro del cheesecake omnipresent a Barcelona 😅😅😅


Rúa Reus, 1
15100 Carballo
A Coruña