dissabte, 24 d’agost del 2019

de restaurants: MIGA CORUÑA de Adrián Felipez



El cuiner 
@adrianfelipez (nascut a Carballo, viscut a Baldaio, també bregat a Catalunya) està en plena forma al seu @migacoruna. Broda el producte (local) de qualitat espatarrant, tractat amb mirada contemporània (aquesta crema de cocido que salsa la terrina de orella i galta!! la ventresca de bonítol amanida amb la vinagreta del tomàquet negre de Santiago!!). Una cuina efectiva i brillant en resultats, sense emplatats grandilocuents ni estètiques buides.
El vaig conèixer fa un any i aquest estiu hem repetit visita per a confirmar el que ja sospitava: la brújula funciona i el seu nord coincideix força amb el meu particular desig del que m'agrada trobar sobre una taula.


Adrián i servidora de vostés.



Tracte exquisit del producte com el pagre fet al punt exacte sobre guisat de verdines que podeu ver a la foto superior. 
Alguna incidencia de velocitat amb algún plat, res es perfecte i postres extraordinàris amb la tarta fea de pastanaga i el bestial joc de textures-temperatures del hierba Luisa/iogurt/ llimona.Experiments del passat com el pop tractat com a causa limenya amb alguna tecnificació de textures que no enriquia el plat queden precisament...en el passat, si em preguntes a mi, tot un encert.  


La ventresca de bonítol brasejada és un altre monument al producte posat en un altar. La infiltració de greixos, l'amanit amb l'aigua i vinagreta dels tomàquets (negre de Santiago?) que acompanyen el plat, ...ufff, una meravella. Semper fidelis!


Cacheira (careta) de porc en terrina, prensada for the win: la brillant proposta de convertir en crema el cocido gallego. Així impregna el plat de sabors i complexitat de tradició. Tremendez!


Arròs d'escamarlà i safrà amb carabinero brasejat.
Alta intensitat, torrats, cocció perfecta (varietat bomba) amb decàpodes plens de corall i carn sucosa. Toc interessant de ramallo de mar (codium tomentosum) i en definitiva....espectacle total.



Sala menuda, gran terrassa. Atenció informal i proposta principal el deixar-te guiar per el que el cuiner et vagi proposat, amb plats a compartir.

MIGA CORUÑA
http://migacoruna.com/
Praza de España, 7
A Coruña